Automoto

D'Aste: "Bila je to luda utrka, nisam bio svjestan da sam pobijedio"

Josip Piršljin • ponedjeljak, 21.05.2012.
D'Aste: "Bila je to luda utrka, nisam bio svjestan da sam pobijedio"

Sezona WTCC prvenstva došla je do polovice, a u nedjeljnim utrkama u Austriji nije nedostajalo uzbuđenja. Huff je pobijedio u prvoj, a splet okolnosti u drugoj utrci doveo je Stefana D'Astea na najviše postolje, prvi put u karijeri.

Utrke na stazi Salzburgring bile su možda i najzanimljivije u dosadašnjem dijelu prvenstva. Robert Huff je odlično iskoristio pole position i pobjedom u prvoj utrci smanjio zaostatak u ukupnom poretku za Yvanom Mullerom na samo osam bodova. Veliko iznenađenje u drugoj utrci priredio je Stefano D'Aste prvom pobjedom u WTCC-u.

"Bila je to luda utrka. Coronel i ja smo u prvom dijelu staze napravili dobar posao, no tada su došli Chevroletovi vozači i pretekli su nas. Ipak, nakon nekoliko krugova shvatio sam da ne pritišću baš toliko i razlika se počela smanjivati", rekao je Talijan.

"U posljednjem krugu vidio sam da je Muller izletio i otišao sam drukčijom linijom da preteknem Coronela i Huffa. Znao sam da je to bio veliki rizik, no na kraju se isplatilo. Zapravo nisam bio svjestan da je zadnji krug, pitao sam menadžera koliko je do kraja, a on mi je odgovorio da sam pobijedio", sretan je bio vozač BMW-a.

Slika 1 od 1.

Huff je u posljednje vrijeme nanizao vrlo dobre rezultate, te se opasno približio vodećem u poretku i aktualnom prvaku Mulleru. "Ovo je bila jedna od najtežih utrka u mom životu jer sam većinu vremena proveo gledajući u retrovizor, a ne na stazu", kazao je.

"Bilo je izuzetno teško zadržati Mullera iza sebe, no ipak sam u tome uspio. Imao sam dobar start i u drugoj utrci, sustizao sam Mullera, ali tada sam usporio jer smo dobili obavijest da je bilo izlijetanja sa staze. D'Aste se kockao i ostvario prvu pobjedu, čestitam mu na tome", zaključio je Britanac u Chevroletu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!