Košarka

Veliki Litavac Ramunas Šiškauskas završio igračku karijeru

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.05.2012.
Veliki Litavac Ramunas Šiškauskas završio igračku karijeru
Foto: Nikola Movrić

Pomalo neočekivano je stigla vijest o odlasku u mirovinu Ramunasa Šiškauskasa. Jedan od najboljih litavskih šutera današnjice odlučio se povući u igračku mirovinu s 33 godine nakon završetka ugovora s moskovskim CSKA...

Ramunas Šiškauskas je pomalo iznenadio košarkaški svijet objavom kako se povlači u igračku mirovinu. Još ne tako davno s njegovim imenom se tehniciralo u pogledu nekoliko klubova, pa je tako neočekivano došla odluka o odlasku u mirovinu u vrijeme kada se činilo kako još može dati košarci. Međutim, njegova je procjena bila kako je vrijeme za kraj karijere.

"Ramunas je pristojna i inteligentna osoba, obiteljski čovjek u pravom smislu riječi. Vrlo je ugodno razgovarati s njim i njegovom obitelji, a njegova mirnoća i prijateljski odnos prema svima su pomogli održavanju sjajne atmosfere u klub. Od srca želim sve najbolje Ramunasu i njegovoj obitelji nakon igračke karijere, uvijek je dobrodošao u Moskvu. U igračkom smislu pokazao je kako je sposoban za sve uloge na parketu i sposoban ispuniti svaki trenerov zadatak. Veliki je razlog uspješnosti našeg kluba", rekao je predsjednik Moskovljana Andrej Vatutin za klupsku stranicu.

Popularni "Šiška" igračku je karijeru započeo 1996. godine u Šakalaiju otkud dvije godine kasnije prelazi u Lietuvos Rytas. Tamo je sve do 2004. godine nakon čega igra za Benetton, Panathinaikos te posljednjih pet godina za CSKA.

U karijeri je proglašavan MVP-em litavskog prvenstva, talijanskog, ruskog prvenstva, Eurolige, VTB lige, bio je proglašen za litavskog košarkaša godine te litavskog sportaša godine. S reprezentacijom je osvojio naslov europskog prvaka 2003. godine, bio treći na Eurobasketu 2007. godine te treći na Olimpijskim igrama u Sydneyu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 10:57
    ali ona 2 zadnja promašena bacanja, kojima je CSKA izgubio naslov....uf, gorki kraj karijere. ipak, sretno u 'mirovini' majstore.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2012. u 16:57
    Ako ti smeta Hrvatski jezik nemoj ga govorit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2012. u 16:51
    Litavac,to je stvarno umobolesno,i ja se stvarno ne ljutim kad naši susjedi zovu naš jezik ksenofobnim i ustašoidnim.Jer to naše za Litvanac,za ofsjad,klavir,aerodrom,za 1 maj,1april,8 mart,selektor,glasanje,trenutno i još mnoge riječi,to je slučaj za ludnice.Hvala na brisanju komentara, i na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2012. u 16:28
    veliki igrač... bilo ga je stvarno užitak gledati... šteta što će ostat mrlja zbog promašena dva bacanja koja bi možda donijela pobjedu cska u finalu eurolige ove godine... nije zaslužio takav odlazak (bez obzira na osvajanje ruske lige)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2012. u 16:25
    jebo vas litavac vas i naš književni hrvatski LITVANACCCCCCCCCCCCCCCCCCC
    Obrisan korisnik