Košarka

Kirilenko: "Sada mi NBA liga postaje prioritet"

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.05.2012.
Kirilenko: "Sada mi NBA liga postaje prioritet"
Foto: Damir Žbulj

Andrei Kirilenko s moskovskim CSKA nije uzeo jedino naslov prvaka Europe. Bili su blizu, u finalu protiv Olympiakosa imali su sve u svojim rukama, ali nisu uspjeli. Nakon toga je odigrao još jednu utakmicu u finalu ruskog prvenstva i završio sezonu zbog ozljede. Mogla bi to biti posljednja utakmica Kirilenka u dresu CSKA, barem za narednih par godina...

Kada je proglašen lock-out u NBA ligi, Andrei Kirilenko je potpisao za CSKA i odlučio nastaviti karijeru u Europi. Niti pozivi u NBA ligu kada je bilo jasno da će se sezona ipak odigrati, nisu ga uzbudili te je odlučio ostati do kraja sezone u Europi, dijelom zbog ozljede koju je u tom trenutku imao, a dijelom zbog privrženosti prema moskovskom klubu.

Međutim, ove sezone je osvojio gotovo sve što je mogao osvojiti i odlučio se vratiti u NBA ligu. Gdje će igrati naredne sezone, još nije poznato, ali su barem poznati klubovi koji će imati prednost u njegovom razmišljanju.

"Brooklyn Netsi i Utah Jazzeri su mi glavni prioriteti. S Jazzerima sam odradio svoju cijelu NBA karijeru dok Netsi imaju ruskog vlasnika s kojim sam u dobrim odnosima. No još uvijek ne znam gdje ću igrati, treba pričekati 1. srpanj kada se otvara NBA tržnica, do tada želim uživati u naslovu prvaka Rusije koji smo potpuno zaslužili", izjavio je Kirilenko.

Ruski reprezentativac i ovosezonski MVP Eurolige u NBA ligi je nosio dres Utah Jazzera punih deset godina, bio je biran u najbolju obrambenu momčad NBA lige, najbolju momčad rookieja, predvodio je ligu u jednoj sezoni u blokadama te je upisao i nastup na All-Star susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 04:25
    hayward je izvrstan, cak se ne moze reci ni potencijal jer vec igra odlicno za klinca, al kirilenko je ipak dosta bolji i dalje. ne bi se jazz bunio da dodje doma
    Obrisan korisnik
  • randy marsh21.05.2012. u 17:40
    Jazz sada ima Haywarda, mislim da će Netsi biti njegov novi klub
    randy marsh