Rukomet

Gislason: "Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom"

Mišo Gulić • subota, 26.05.2012.
Gislason: "Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom"
Foto: Davor Sajko

Prvi polufinalni dvoboj na završnom turniru rukometne Lige prvaka završen je slavljem Kiela, a susret su odlučile doslovno nijanse, što su potvrdili i sami akteri.

Trener Zebri Alfred Gislason bio je zadovoljan prolaskom u finale, međutim, uvjeren je da se moglo i bolje odigrati te tako izbjeći dramu na kraju: "Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom. Odlučile su nijanse, promašaj Ninčevića i sjajne reakcije Omeyera i Jiche. Uvjeren sam da možemo otići do kraja."

"Bilo je očekivao teško. Fuchse je odigrao odličnu obranu, a mi smo nakon dobrog početka možda pomislili da će biti lako, ali onda smo izgubili ritam i doveli se u tešku situaciju", dodao je trener Kiela.

S druge strane Dagur Sigurdsson je priznao da je bolja momčad prošla u finale: "Kiel je zasluženo prošao dalje. Nakon uvoda svi su bili uvjereni da će Zebre imali lak posao, ali onda je moja momčad pokazala karakter i vratila se u utakmicu."

Također, situacija u kojoj su se našli nije im novost, što je potvrdio i sam Sigurdsson: "Nije nam ovo ništa novo. Nedostajao je samo sretan završetak, ali utakmica je mogla otići na obje strane. Ipak, pošteno je priznati da je Kiel zaslužio prolazak, jer su veći dio utakmice bili u vodstvu."

Marcus Ahlm nije previše rječit nakon susreta, ali je znao da treba biti spreman na uzbudljivu završnicu: "Prije svega moram reći da je Štochl bio sjajan. Kod ovakvih utakmica su tijesne završnice sasvim normalne i zato je jako važno znati zaključiti susret u svoju korist."

Petr Štochl zamalo je postao junak nakon što je u 18. minuti stao na vrata umjesto Silvija Heinevettera, no unatoč porazu češki internacionalac je ponosan na svoje suigrače: "Svi smo tužni zbog poraza, ali ja sam jako ponosan na svoje suigrače, ne samo zbog današnje utakmice, nego zbog cijele sezone. Moramo gledati prema naprijed, sutra je novi dan."

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Füchse Berlin24:25Kiel
Atletico de Madrid25:23Kobenhavn

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Füchse Berlin24:25Kiel
Atletico de Madrid25:23Kobenhavn

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!