Ostali sportovi

Tan Ruiwu i Szandra Pergel pobjednici Zagreb Opena

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.05.2012.
Tan Ruiwu i Szandra Pergel pobjednici Zagreb Opena
Foto: FaH

Prvi nositelj ITTF turnira u Zagrebu, Kinez s hrvatskom putovnicom Tan Ruiwu, osvojio je turnir finalnom pobjedom protiv Roku Tošića. U ženskoj konkurenciji slavila je Mađarica Szandra Pergel koja je u finalu bila bolja od Ruskinje Poline Mihajlove...

Proteklog vikenda u Zagrebu se igrao ITTF turnir iz euro-afričke serije, a pobjednici su na kraju bili Tan Ruiwu u muškoj i Szandra Pergel u ženskoj konkurenciji.

Ruiwu je bio postavljen za prvog nositelja, a turnir je otvorio pobjedom protiv Bjelorusa Aleksandra Kučuka u pet setova.Uslijedio je dvoboj sa Šveđaninom Andreasom Tornkvistom i pobjeda Ruiwua 4:0, a uvjerljiv je bio i u osmini finala gdje je za protivnika imao Francuza Thomasa le Bretona koji je također stradao s 4:0. Četvrtfinale je našem reprezentativcu donijelo nešto teži dvoboj, protivnik je bio Robin Devos iz Belgije, a Ruiwu je slavio s 4:1 u pet dosta izjednačenih setova. Najteži posao imao je u polufinalu gdje je morao igrati čak sedam setova protiv Rusa Mihaila Pajkova da bi u finalu s 4:0 svladao kolegu iz reprezentacije Roku Tošića.

Od ostalih naših stolnotenisača, Tomislav Kolarek je zaustavljen u četvrtfinalu od Francuza Romaina Lorentza, Ivan Juzbašić je stigao do osmine finala gdje je također poražen od Francuza i to Abdel-Kadera Salifoua. Neven Juzbašić, Frane Kojić, Josip Huzjak i Filip Ćipin su poraženi u drugom kolu, a prvo kolo nisu uspjeli proći Miho Simović, Tomislav Zubčić, Filip Zeljko, Tomislav Pucar, Ivan Zeljko i Dominik Zeljko.

Kod stolnotenisačica u finalu su se sastale Mađarica Szandra Pergel i Ruskinja Polina Mihajlova, a slavila je Pergel s 4:3. Od naših igračica najdalje je otišla Tamara Boroš koja je dogurala do četvrtfinala gdje je s 4:3 poražena od kasnije pobjednice. Do drugog kola je dogurala Lea Rakovac, a na samom startu su eliminirane Mateja Jeger, Lorena Orlić i Ivana Tubikanec.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.05.2012. u 20:48
    jel ovaj tan ruiwu jede sta?
    Obrisan korisnik