Nogomet

Njemački izbornik odredio konačan popis putnika za EP

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 28.05.2012.
Njemački izbornik odredio konačan popis putnika za EP
Foto: EPA

Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw odredio je s kojim će igračima u lov na naslov u Poljsku i Ukrajinu. Otpisana su četvorica nogometaša u odnosu na protekli popis, a većih iznenađenja nije bilo...

Desetak dana prije početka kontinentalne smotre poznato je s kojim će igračima Njemačka u lov na visoki plasman, za početak po prolaz iz zahtjevne skupine u kojoj se nalaze s Nizozemskom, Portugalom i Danskom.

Joachim Löw je nakon poraza u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske "skratio" popis i otkrio na koja 23 igrača računa. Među onima koji su dosad boravili na pripremama Elfa otpala su četvorica nogometaša.

Riječ je o vrataru Stegenu i Julianu Draxleru, debitantima u reprezentativnoj vrsti, Svenu Benderu te Cacau. Inače, Nijemci Europsko prvenstvo otvaraju 9. lipnja utakmicom s Portugalom.

Popis igrača za Euro:

Vratari: Manuel Neuer (Bayern), Tim Wiese (Werder Bremen), Ron-Robert Zieler (Hannover)

Braniči: Holger Badstuber (Bayern), Jerome Boateng (Bayern), Benedikt Howedes (Schalke), Mats Hummels (Dortmund), Philipp Lahm (Bayern), Per Mertesacker (Arsenal), Marcel Schmelzer (Dortmund)

Veznjaci: Lars Bender (Leverkusen), Mario Götze (Dortmund), Ilkay Gündogan (Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern), Mesut Özil (Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (Bayern)

Napadači: Mario Gomez (Bayern), Miroslav Klose (Lazio), Thomas Muller (Bayern), Lukas Podolski (Köln), Marco Reus (Mönchengladbach), Andre Schurrle (Leverkusen)

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 00:24
    Šteta što ne ide ter Stegen,umjesto ovog starog fosila Wisea!Imao je 2 kiksa ter Stegen protiv Švicarske,odigrao je loše kao i cijela ekipa.Ali to je bila duda varalica,jer Germani su bili bez 7 igrača Bayerna,Ozil i Khedira su samo jedan trening imali pred Švicarsku,a Mertesacker,Klose i Gotze su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2012. u 22:15
    kakva ekipa,kakva ekipa,gušt za gledat imena samo,kamoli pa igru
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2012. u 21:51
    najveći favoriti ovog Eura.
    Obrisan korisnik