Rukomet

Goluža: "Naša skupina jest malo teža"

Ivana Strahija • srijeda, 30.05.2012.
Goluža: "Naša skupina jest malo teža"
Foto: Duje Bonačić

Izbornici dviju rukometnih reprezentacija koje će na olimpijskom turniru braniti kvadratiće komentirali su ždrijeb održan u Londonu.

Po prvi puta će Hrvatsku predstavljati i rukometašice, koje su do olimpijske vize došle na teškom turniru u Španjolskoj. Ni skupina u kojoj su završile nakon izvlačenja u Londonu nije laka, uz Hrvatsku su u njoj i Crna Gora, Rusija, Brazil, Angola i Velika Britanija.

Izbornik Vladimir Canjuga kazao je za Sportnet pred izvlačenje grupa kako bi želio u dobiti Norvešku, no to se nije ostvarilo: "Htio sam Norvešku u grupi kako bsimo ih izbjegli kasnije, želja mi se nije ispunila. No moram reći da sam zadovoljan. Ovako na prvi pogled mislim da možemo igrati sa svima."

Planovi za London pak glase: "Prvi cilj bio bi završiti skupinu među prve tri reprezentacije, a onda u četvrtfinalu igrati rasterećeno. Tada smo najjači, a očekujem da Norveška osvoji drugu skupinu pa da mi dobijemo za protivnika nekog od ovih reprezentacija koje smo u posljednje vrijeme pobijedili, Dansku, Švedsku ili Španjolsku."

Izbornik međutim ni malo ne sumnja u svoje djevojke: "Dobro ćemo se spremiti, u Londonu nema lakih protivnica i ako budemo pravi, ja sam optimist."

Slavko Goluža pak se nije uopće zamarao ždrijebom. "Na ždrijeb ne možemo utjecati i zato sam rekao da me ždrijeb ne interesira previše. Takav je kakav je, naša skupina je malo teža od druge, ali to nije presudno."

Hrvatska muška reprezentacija nije baš najbolje prošla, u grupi je sa Španjolskom, Mađarskom, Srbijom, Danskom i Korejom: "Moramo gledati samo sebe, zanima me naša igra posebno u prve tri utakmice, najprije Danska pa Španjolska pa Koreja. No najviše moramo biti koncentrirani na četvrtfinale, tu ne smije biti pogreške."

Ni on ne sumnja u uspjeh svojih rukometaša: "Trebamo se dobro pripremiti, vremena je dovoljno i ako nas zabiđu ozljede mislim da možemo daleko. Moramo vjerovati u sebe. Nikad nismo imali lagan ždrijeb i od svojih igrača očekujem da pokažu borbenost, onda će biti sve kako treba."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2012. u 10:03
    ja ne znam tko u EHF-u slaže kriterije, odnosno jakosne skupine za ždrijeb, koji su to debili?! pa naša skupina (govorim za muške) je 5X jača od one druge! tamo su samo francuzi i island jaki! a kod nas ne da nema slabe repke, već su sve jake ili super jake!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 05:00
    @neradnik jesi ti puko,na čemu si ti??Pogledaj službene podatke,samo u BiH je poginulo 104000 ljudi,govorim ti za ratove u ex-Yu od 1991 do 1999!!Nažalost taj tragični rat je itekako povezan sa sportom kod nas.Što se tiče Vukovića,dobar obrambeni igrač i solidan napadački,i to je sve!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 01:04
    deseti...ni povijest ni sport ti nisu jače teme vidim...Vuković je igrač koji može igrati na sve 3 vanjske pozicije i vrlo je koristan i zahvalan igrač...I ovaj u ratu nije poginulo 200 tisuća ljudi nego 10 puta manje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 07:58
    Ždrije je u biti nevažan. Muška reprezentacija je sigurno među tri u svijetu. Zna se da nam Danci ne leže a Srbiju možemo pobjediti bilo gdje osim ako suci ne budu dopuštali onakvu igru kao sa nedavnog prvenstva u Srbiji (čitaj: napadi do beskonačnosti ... oštrija igra....)... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 02:48
    Njegova pozicija je srednji,a može pokrpati i lijevo pa i desno.Napadački je solidan igrač,obrambeno jest dobar.Na OI ide samo 14 igrača,nama je najveći problem vanjska linija i šut.Lackoviću treba dobra zamjena da li je to Bičanić ili Matić,a možda kasnije i Slišković,vidjet ćemo!!
    Obrisan korisnik