Rukomet

Gojun: "U Atleticu ne želim igrati samo u obrani, oduvijek mi je želja bila igrati u oba smjera"

Zvonka Keliš • petak, 01.06.2012.
Gojun: "U Atleticu ne želim igrati samo u obrani, oduvijek mi je želja bila igrati u oba smjera"
Foto: Kristijan Komarica

Klupske obaveze vezane uz CO Zagreb iza njega su kao i odlična sezona u kojoj se pokazao kao igrač za oba smjera. Pred njime su, pak, reprezentativne obaveze, ali i nov i zanimljiv izazov u karijeri zvan Atletico de Madrid. Jakov Gojun već naveliko pakira kofere, a netom nakon proslave obrane prvaka Hrvatske pronašao je par riječi kako bi opisao sve što je iza njega, kao i ono što tek slijedi.

Rukometaši Croatia Osiguranja Zagreb proteklog su tjedna stavili točku na i jedne od uspješnijih dosadašnjih sezona koja im je, pak, donijela obranu naslova prvaka Hrvatske kao i 19. Kup, treće mjesto u Regionalnoj rukometnoj ligi te četvrtfinale rukometne Lige prvaka. Sezona iza njih donijela je i novu smjenu trenera prema kojoj je s klupe hrvatskog prvaka otišao Ivica Obrvan, dok je na njegovo mjesto stigao izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Slavko Goluža. Sam kraj sezone za Zagrebaše je, kao uostalom i svaki kraj sezone, donio mnogo uzbudljivih trenutaka u obliku prave male tržnice te brojnijih odlazaka igrača od onih koji dolaze.

Među Zagrebašima koji su ovo ljeto odlučili promijeniti destinaciju našao se i lijevi vanjski rukometaš te odličan obrambeni igrač Jakov Gojun koji je netom nakon kraja posljednjeg susreta sezone pronašao nekoliko riječima s kojima bi opisao svoje vrijeme provedeno u dresu CO Zagreba: "Iza mene su tri lijepe godine te bih se prije svega htio zahvaliti svima koji su bili uz mene, davali mi podršku te koji su vjerovali u mene, također bih se zahvalio i zagrebačkoj publici koja je ovu momčad uvijek lijepo bodrila", za početak je kazao Gojun.

Dokazivanje u CO Zagrebu

Velik korak u karijeri

Iako mu je sada pomalo žao što prije nije dobio veću priliku po pitanju igranja u oba smjera Gojun se nada da će u Atletico de Madridu priliku da pokaže baš sve što zna dobiti odmah na samom startu: "Šteta što u Zagrebu nisam nešto više igrao u oba smjera, no što je tu je. Za vrijeme mog igranja u Zagrebu promijenilo se i dosta trenera tako da je i to vjerojatno imalo utjecaja, no ono najvažnije jest da sam na kraju zadovoljan i sretan te smatram kako sam odlaskom u Atletico napravio velik korak u svojoj karijeri."

Kraj sezone, kao i novi prvenstveni naslova, ali i onaj u Kupu, pokazali su te dodatno dokazali kako momčad CO Zagreba u hrvatskom rukometu nema pravog protivnika te da samo nastavlja sa svojom dominacijom: "I ove smo sezone bili uvjerljivi u domaćem prvenstvu te smo, od kada sam ja ovdje, osvojili treći naslov prvaka Hrvatske. Kroz gotovo sve utakmice tijekom sezone priliku da zaigraju dobili su i mlađi igrači, svi su je stvarno dobro iskoristili te sam zbog svega izuzetno presretan."

Za vrijeme njegova boravka u Zagrebovu dresu Gojun je prije svega imao obrambeni zadatak, no trener Obrvan, a potom i Goluža u sezoni iza nas sve su više koristili Gojuna i u napadačkom dijelu igre u kojem je pokazao kako uistinu zna i može te da se njegov šut ne bi smio zanemariti: "Posljednjih nekoliko utakmica dobio sam priliku zaigrati u oba smjera, da osjetim igru kako u napadu tako i u obrani. Bilo mi je lijepo vidjeti i pročitati pozitivne reakcije na moju igru u napadu što je bio i pokazatelj kako ja to mogu iako sam do sada većinom igrao samo u obrani. Međutim, u budućnosti ne želim igrati samo u obrani budući da mi je oduvijek želja bila igrati u oba smjera", kazao je Gojun po pitanju igre u obrani, ali i u napadu.

Put k viceprvaku Europe i Španjolske

"Sada krećem u jedan kvalitetan klub kod itekako kvalitetnog trenera, u ekipu koja je obranila naslov viceprvaka Europe na ovogodišnjem Final fouru. Siguran sam stoga kako će moj odlazak u Atletico de Madrid biti velik napredak za mene", započeo je Gojun priču o svojoj novoj destinaciji, svom novom izazovu.

Većini rukometaša san je jednoga dana zaigrati u nekom od velikana svjetskog i europskog rukometa pa takav san nije zaobišao ni hrvatskog reprezentativca koji će od sada biti na privremenom radu u Španjolskoj: "Uvijek sam imao ambicije da igram u ovako dobrom klubu kao što je Atletico te mi se to na kraju i ispunilo. Još uvijek zapravo nisam u potpunosti svjestan što se događa, naime, pakiram stvari, napuštam stan, vraćam auto i sve što treba, ali mislim da će mi polako sve doći u glavu. Počeo sam učiti i španjolski, ponavljam gradivo, no ono što je uistinu posebno jest da se sve promijenilo u samo par mjeseci."

A onda London

"Odlazim iz Zagreba pomalo i teška srca, ali s druge sam strane presretan što idem u ovako dobar klub kao što je Atletico de Madrid", dodao je Gojun.

"Pred nama su reprezentativne pripreme za Olimpijske igre u Londonu, a nas igrača ima mnogo stoga će biti teško izboriti mjesto među putnicima za London. Svatko od nas zaslužuje da ode na OI, no dat ću sve od sebe da idem u London", kazao je odmah Gojun.

Sada Gojuna očekuje nekoliko dana odmora od naporne sezone koja je iza njega, rješavanje posljednjih, slatkih detalja u Španjolskoj, kao i prava mala borba za mjesto među odabranima u rukometnoj reprezentaciji koja će ovoga ljeta u Londonu braniti boje Hrvatske: "Prvo ću se dobro odmoriti narednih deset, 15 dana, otići ću do Madrida kako bih sredio sve u vezi stanovanja te se upoznao s Upravom kluba, no potom ću se svakako posvetiti reprezentaciji, a uz pomoć i podršku Boga mogli bi se sretni vratiti iz samoga Londona", zaključio je Gojun.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 21:15
    moj gojun, kakav mrtvi napad....vrhunski si obrambeni i amen
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 01:22
    može 6 puta imati najjači udarac i slične pizdarije kad je nesposoban u napadu realno... i bojim se da je kasno da se osposobi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 16:42
    Prošle godine je vršeno nekakvo mjerenje brzine udarca kod Zagrebaša i najbolji su bili Gojun i Špelić tako da kad se Gojunu jos pribroji ta visina i da mu neko izbi iz glave onaj treći korak u desno nakon kojeg slijedi njegov skok, vjerujem da bi bio strašan igrač!
    Obrisan korisnik
  • markoli01.06.2012. u 15:04
    ma kakav gojun u napadu... u hrvatskoj ligi se mučio, di neće u španjolskoj... nek čuva snagu za obranu... i nadam se da će još napredovati i novo iskustvo prenesti u reprezentaciju.. sretno mu
    markoli
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 13:37
    bas je mogo igrat vise u napadu...ima visinu,jacinu a u obrani odlican...
    Obrisan korisnik