Automoto

Nakon Michelisza u Mađarskoj, na domaćem terenu pobjedu želi i Monteiro

Josip Piršljin • petak, 01.06.2012.
Nakon Michelisza u Mađarskoj, na domaćem terenu pobjedu želi i Monteiro

Sezona WTCC-a ulazi u svoju drugu polovicu utrkama u Portugalu. Na čelu poretka još uvijek se nalazi aktualni prvak Yvan Muller, no sve više uspjeha na stazama imaju i vozači "iz drugog plana".

13. i 14. utrka sezone održat će se na stazi Portimao Autodromo Internacional de Algarve na jugu Portugala. To će biti drugi put u povijesti da se WTCC ugošćuje na toj novoj, modernoj, ali i iznimno zahtjevnoj stazi.

Portugal je bio mjesto velike sreće Tiaga Monteira koji je 2010. godine pobijedio pred vlastitim navijačima, a taj uspjeh želi ponoviti i ove nedjelje. Osim njega, po dobrome stazu pamti i Gabriele Tarquini u SEAT-u.

Glavnim favoritima unatoč tome smatra se Chevroletov trojac Muller - Menu - Huff koji se i u ukupnom poretku nalaze na vodeće tri pozicije. Ipak, u posljednje vrijeme njihovu dominaciju sve više ugrožavaju vozači koji ne pretendiraju na sami vrh.

Tako je u prošloj utrci u Austriji premijernu pobjedu odnio mladi Stefano D'Aste, a prije njega je pred svojom publikom u Mađarskoj slavio domaći vozač Norbert Michelisz. Uz uvijek opasnog Tarquinija, Chevroletovim vozačima neće biti nimalo lako doći do 1-2-3.

Muller će se morati dobro potruditi da zadrži čelno mjesto u poretku, prednost mu se "otopila" na samo osam bodova ispred Britanca Huffa koji iz utrke u utrku podiže formu i predstavlja možda i najvećeg konkurenta aktualnom prvaku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!