Automoto

WTCC: Chevroletov dvojac Muller - Menu odnio pobjede u Portugalu

Josip Piršljin • nedjelja, 03.06.2012.
WTCC: Chevroletov dvojac Muller - Menu odnio pobjede u Portugalu

Odvožene su 13. i 14. utrka WTCC prvenstva, a ponovno razloga za zadovoljstvo mogu imati u momčadi Chevroleta. Vodeći u ukupnom poretku Muller pobijedio je u prvoj utrci, a nakon njega slavio je Menu. Monteiro nije na domaćem terenu uspio ostvariti zapaženiji rezultat.

Francuski vozač Yvan Muller povećao je prednost na čelu ukupnog poretka na 18 bodova ispred Roberta Huffa nakon utrka u Portugalu. Aktualni prvak pobijedio je u prvoj utrci, dok je u drugoj ostvario peto vrijeme.

Premda je pole position imao Gabriele Tarquini u SEAT-u, Muller ga je uspio preteći vrlo rano i do ulaska u cilj nije ispuštao svoju prednost. Talijan je ipak završio na podiju kao drugi, a iza njega se plasirao Britanac Huff.

Mađar Norbert Michelisz ostvario je solidan rezultat osvojivši četvrto mjesto, a za razliku od njega, Tiago Monteiro nije uspio slaviti pred svojim navijačima. Najprije je bio sedmi, a u drugoj je utrci pokvario plasman za jednu poziciju.

U drugoj utrci s najbolje startne pozicije krenuo je Pepe Oriola. Španjolac je vodstvo prepustio Alainu Menuu, a na kraju je završio drugi što mu je najbolji rezultat ove sezone. Menu je u ranijoj utrci bio tek peti, no sad je bio najbrži.

Na postolju nije bilo Menua i Huffa u Chevyju, već se na treću poziciju ugurao Tom Coronel u BMW-u. Chevroletov dvojac završio je na četvrtom i petom mjestu, a Tarquini nije uspio doći do cilja. Portugal je bio posljednja europska stanica WTCC-a. Slijede utrke u Brazilu, a do kraja će se još voziti u SAD-u, Japanu, Kini i Makau.

Portugal, 1. utrka:
1. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) - 21:20,620 min
2. Gabriele Tarquini (ITA/SEAT) + 0,336 sek
3. Robert Huff (VB/Chevrolet) + 0,951 sek
4. Norbert Michelisz (MAĐ/BMW) + 6,669 sek
5. Alain Menu (ŠVI/Chevrolet) + 13,669 sek
...

Portugal, 2. utrka:
1. Alain Menu (ŠVI/Chevrolet) - 21:34,180 min
2. Pepe Oriola (ŠPA/SEAT) + 3,200 sek
3. Tom Coronel (NIZ/BMW) + 5,160 sek
4. Robert Huff (VB/Chevrolet) + 6,961 sek
5. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 8,280 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!