Nogomet

Platini: "Njemačka i Španjolska su favoriti Eura"

Branimir Korać • nedjelja, 03.06.2012.
Platini: "Njemačka i Španjolska su favoriti Eura"
Foto: EPA

Prvi čovjek Uefe Michel Platini smatra kako europskog prvaka treba tražiti između Španjolske i Njemačke. Iako su iznenađenja uvijek moguća, Platini smatra kako su ove dvije reprezentacije najkvalitetnije i najlegitimniji kandidati za naslov...

Manje od tjedan dana uoči početka Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini predsjednik Uefe Michel Platini otkrio je tko su po njemu glavni favoriti za naslov. Nije iznenadio, kao i većina javnosti i on smatra kako su Španjolci i Nijemci najbliži naslovu.

"Kada je riječ o favoritima, uvijek reprezentacije dijelim na one koje mogu osvojiti naslov i na one protiv kojih će biti teško igrati. U toj prvoj kategoriji se svakako nalaze Njemačka i Španjolska kao kandidati za naslov dok su u drugoj kategoriji praktički sve ostale reprezentacije jer igrati protiv primjerice Danske, Portugala, Italije ili Francuske nije nikada lako."

Što se tiče najvećih aduta iz igračku kvalitetu, Platini smatra kako je Španjolcima želja za obranom naslova dok je Njemačka vrlo mlada momčad gladna uspjeha.

"Vidjet ćemo susrete s momčadima koje su kvalifikacije prošle bez izgubljenog boda, momčadima koje posjeduju veliku kvalitetu, Španjolska je favorit, ali tek treba to dokazati. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu Njemačka je ostavila sjajan utisak i evidentno je da te dvije reprezentacije ipak djelomično odskaču kvalitetom."

Što se tiče ostalih kandidata za dalek put na Euru, Platini je istaknuo Nizozemsku za koju smatra kako je jaka, ali tek treba napraviti iskorak te Englesku kojoj proriče probleme zbog izostanka Waynea Rooneya u prvim utakmicama i zbog promjene izbornika. Ukoliko dobro krenu, mogli bi otići daleko.

"Kao organizatori, trebamo ostati neutralni. Naravno, bilo bi dobro da i domaćini ostanu što duže u turniru jer je tada i atmosfera bolja, to je činjenica, no ovo je Europsko prvenstvo, neka bolji pobijedi."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 12:43
    FIFA i UEFA jedine legalne kriminalne organizacije!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 12:31
    nizozemska i spanjolska
    Obrisan korisnik
  • renimus04.06.2012. u 04:50
    a
    renimus