Nogomet

Klose: "Za rođendan želim pobjedu i tri boda protiv Portugala"

Damir Žbulj • srijeda, 06.06.2012.
Klose: "Za rođendan želim pobjedu i tri boda protiv Portugala"
Foto: EPA

Njemačka nogometna reprezentacija stigla je u svoju bazu u Gdansku, a svoj prvi susret na Euru odigrat će u subotu 9. lipnja na stadionu u ukrajinskom Lvivu, upravo na dan kada će Miroslav Klose napuniti 34 godine...

Jedan od najdugovječnijih, ali i najubojitijih svjetskih napadača, Miroslav Klose, upravo će na subotnji dan premijernog nastupa njemačke nogometne reprezentacije na Euru, u Lvivu protiv Portugala, napuniti 34 godine. Za Elf je upisao 116 nastupa, postigao je 63 pogotka te ga još samo pet dijeli do vrha vječne ljestvice najboljih strijelaca, koje drži legendarni Gerd Müller.

Klose je posljednjih mjeseci imao problema s ozljedom, ali je naglasio kako je spreman za nove reprezentativne nastupe: "Više nemam problema s ozljedom, ne boli me, što je najvažnije. Sve ide po planu i spreman sam za akciju," naglasio je.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

"Dobro smo pripremljeni, imamo dobru ekipu i imam dobar osjećaj oko našeg nastupa," kazao je Klose, a priznao je kako bi, više oda samog postignutog pogotka, najljepši poklon za rođendan bila pobjeda i tri osvojena boda.

Miroslav Klose nada se kako će ipak dobiti priliku ispred Marija Gomeza, koji je odigrao odličnu sezonu, u prvenstvu zabio 26 golova, a u Ligi prvaka dodao ih još 12: "Mislim da će trener imati slatke brige koga staviti u sastav, jer se može osloniti na svakog od 23 igrača u našem kadru."

Ponudio je i svoja razmišljanja o prvom protivniku na Euru u subotu, reprezentaciji Portugala: "Portugal nije samo Cristiano Ronaldo. Oni također moraju odigrati kao momčad, ukoliko žele do pobjede."

Njemačka nogometna reprezentacija stigla je u svoju poljsku bazu, Gdansk, u ponedjeljak. Odradili su otvoreni trening pred više od deset tisuća znatiželjnika, a glavne atrakcije nakon bili su upravo Miro Klose te Lukas Podolski, njemački reprezentativci poljskih korijena. Kapetan Philipp Lahm i predsjednik Njemačkog nogometnog saveza predvodili su izaslanstvo u posjetu koncentracijskom logoru nacističke Njemačke Auschwitz, gdje su odali počast žrtvama holokausta.

"Novi posao je pred nama"

Poraz u finalu Lige prvaka od londonskog Chelseaja, na domaćem, minhenskom terenu Allianz Arene, sigurno je potresao igrače Bayerna, no, Badstuber smatra kako će oni ipak izaći iz čitave te priče još jači: "Naravno, tugovali smo nakon takve propuštene prilike, ali sada imamo jedan sasvim novi posao, novi izazov i novi cilj ispred nas. Liga prvaka je prošlost, a svi se okrećemo prema budućnosti i Euru. Pozitivno je što nam je nakon svega porasla 'glad' za trofejem, naslovom. Još uvijek osjećamo ljutnju, što može biti korisno, ako taj negativan osjećaj pretvorimo u pozitivnu energiju na terenu," kazao je stoper Bayerna za službenu stranicu DFB-a.

Dok Joachim Löw još uvijek ima dvojbe hoće li u napadu zaigrati Klose ili Gomez, mjesto u obrani izgleda da je osigurao 23-godišnji stoper Bayerna, Holger Badstuber, kojemu je ovo, nakon Svjetskog prvenstva prije dvije godine, drugo veliko nogometno natjecanje. "Mislim da moj razvoj ide u dobrom smjeru. Sazrio sam, i kao osoba i kao igrač na terenu. Ipak sada imam više iskustva, a najveća razlika je što sada mogu odigrati na mjestu koje i najviše volim - u srcu obrane, na stoperskoj poziciji," poručio je Badstuber.

Osvrnuo se obrambeni igrač i na subotnju utakmicu protiv Portugala: "Samo jedan pogled na našu skupinu dovoljan je da vam približi izjednačenost reprezentacija. Ne smijemo si dopustiti nikakvu posrtanje. Iznimno smo motivirani, jer znamo da bi nam pobjeda protiv Portugala dodatno podignula samopouzdanje."

Izdvojio je Badstuber i reprezentaciju, za koju smatra da bi mogla iznenaditi svojim nastupom: "Mislim da bi svi trebali obratiti pozornost na Francusku. U odnosu na onu reprezentaciju od prije dvije godine, strašno su se promijenili, napredovali. Vidi se rukopis novog trenera. Dobra su momčad, ali imaju i iznimno nadarene pojedince. Oni su po meni svakako jedni od kandidata za naslov.".

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 13:54
    daj odi vise u mirovinu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2012. u 20:14
    master,definiraj,ostalo se slazem za gomeza
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2012. u 19:41
    taj sto ga ti zoves 'ovaj' je master europskih i svjetski prvenstava i ja bi ga prije stavio i sa 40 godina negoli pola napadaca,mozda cak i na ovom prvenstvu ispred gomeza iako ce gomez bit starter iako je gomez zabio toliko pokazao je koliko zapravo moze i promasiti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2012. u 15:05
    pa sta ovaj se jos ozbiljno bavi nogometom,nemogu vjerovat,sta on glumi maldinija
    Obrisan korisnik