Vodeni sportovi

Mladi veslač preminuo tijekom treninga

Branimir Korać • četvrtak, 07.06.2012.
Mladi veslač preminuo tijekom treninga

Još jedna tužna vijest o smrti mladog sportaša tijekom treninga. Ovaj put dolazi iz Srbije gdje je u Smederevu za vrijeme priprema preminuo 24-godišnji veslač Nemanja Nešić...

Jaki treninzi, iscrpljenost i drugi faktori sve češće odnose žrtve na sportskim terenima. Još jedan mladi čovjek je preminuo i to 24-godišnji srpski olimpijski kandidat Nemanja Nešić.

Nešić se u Smederevu pripremao za nastup na regati Svjetskog kupa u Münchenu kada je u čamcu kolabirao i bez obzira na brzu reakciju njegovog trenera, nije mu bilo spasa.

Nešić se nadao nastupu na Olimpijskim igrama, bio je član četverca bez kormilara i višestruki osvajač medalja. Na posljednja dva Europska prvenstva je osvojio brončane medalje, ali nastup na Olimpijskim igrama u Londonu nije doživio.

Vrhunski sport je uzeo još jednu žrtvu i ono što je najalarmantnije, takve se stvari u posljednje vrijeme sve češće događaju.

Foto: Josip Matković Karmić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 11:33
    cijena vrhunskog sporta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 09:41
    strašno! profesionalni sport postaje užasno opasan po zdravlje! silni napori, pretreniranost, doping....sve to utječe na organizam! kada će tome doći kraj?? pa ljudi nisu roboti! čim je lova ušla u sport, to je bio kraj zdravom životu, koji bi trebao po logici biti povezan sa sportom.
    Obrisan korisnik