Nogomet

Löw: "Gledao sam Španjolsku, svjetska su klasa i ostaju favoriti za naslov"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 21.06.2012.
Löw: "Gledao sam Španjolsku, svjetska su klasa i ostaju favoriti za naslov"
Foto: EPA

Njemački izbornik Joachim Löw nakon natjecanja po skupinama na Euru može biti zadovoljan rezultatskim učinkom. Sada slijede još teži susreti, borba za naslov, a Nijemac u ulogu glavnih favorita gura Španjolce.

Njemačka u četvrtfinale ulazi s tri pobjede iz isto toliko susreta u grupnoj fazi, a na putu do polufinala stajat će im Grci. Izbornik Joachim Löw komentira borbu za naslov, a mišljenja je kako su Španjolci ipak korak iznad svih.

"Gledao sam Španjolsku dva puta i zaista su svjetske klase s kombinacijama koje imaju", riječi su njemačkog izbornika, koji nastavlja: "Dogodilo im se ono što se događa mnogima, susreli su se s momčadima koje su postavljene veoma duboko i pokušavaju im omesti ritam."

"No, i dalje se možete osloniti na njih da će povući potez vrijedan pogotka. Imaju fantastične igrače, Iniestu, na primjer. On je proizvod sjajne nogometne kulture. Španjolska je uvijek bila, i ostat će, favorit ovog turnira", mišljenje je 52-godišnjeg stratega.

Izbornik Elfa smatra kako je ključ dobrog rezultata u čvrstoj obrani, a kako je lepršavija igra prigodnija za prijateljske oglede: "Na Euru možemo odigrati šest susreta, a ukoliko želiš do finala moraš biti čvrst u obrani."

"Na kraju završiš s više posjeda lopte i igrom u širinu, ali to je uzrok nešto dublje formacije protivnika. U svakoj našoj utakmici pokazali smo kako možemo stvoriti prilike, što znači da napad ostaje centar naše nogometne filozofije", zaključak je Löwa uoči ogleda s Grčkom.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2012. u 17:02
    Najpoznatiji kopač nosa u svijetu :D
    Obrisan korisnik