Košarka

Nekadašnji Cibonin razigravač traži novi klub

Ivor Krapac • srijeda, 27.06.2012.
Nekadašnji Cibonin razigravač traži novi klub
Foto: Kristijan Komarica

Amerikanac Jamont Gordon, nekadašnji razigravač Cibone, napušta moskovski CSKA, u kojem je proveo protekle dvije sezone. Vijest je potvrđena na službenoj stranici velikana iz Moskve, a iduće Gordonovo odredište zasad nije poznato...

Poslije dvije godine u moskovskom CSKA-u, u koji je pristigao nakon što je 2009./10. igrao u Ciboni, Jamont Gordon napušta glavni ruski grad. Gordon odlazi iz Moskve nedugo poslije okončanja sezone u kojoj je bio drugi razigravač momčadi koju je vodio Jonas Kazlauskas, iza uobičajenog startera Miloša Teodosića, uz učinak od 6,7 poena, 2 asistencije i 1,9 skokova po utakmici u Euroligi, a 7,6 poena, 2,3 asistencije i 2,2 skoka po susretu u ruskom prvenstvu.

Prije boravka u Moskvi, 25-godišnji američki razigravač imao je odličnu sezonu u Ciboni. Te godine pomogao je Vukovima na putu do hrvatskog naslova prvaka, a momčad Velimira Perasovića imala je i dva izgubljena finala, u Kupu Krešimira Ćosića protiv Zagreba CO, a u regionalnoj ligi u Zagrebu protiv Partizana, uz odlučujuću tricu Dušana Kecmana 0,6 sekundi prije kraja produžetka.

Osim u Zagrebu i Moskvi, Gordon je u Europi bio i u Fortitudu iz Bologne, dok je u SAD-u igrao na sveučilištu Mississippi State. Poslije sporazumnog raskida ugovora s CSKA-om, još nije objavljeno gdje će nastaviti karijeru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • johnny00828.06.2012. u 23:40
    pa zato kaj se tu objavljuju samo provjerene vijesti :p
    johnny008
  • vlacng27.06.2012. u 19:02
    Koliko sam cuo, Dule ga zarko zeli u partizanu.
    vlacng
  • Obrisan korisnik27.06.2012. u 15:33
    opet svijeza vijest,Gordon je vec pregovarao sa Malagom i nisu se dogovorili. Da vidimo to je bilo prije ...10-ak dana. Pa lupajte minuse. I najnovija vijest Miami prvak
    Obrisan korisnik
  • Zdren27.06.2012. u 13:11
    mogao bi u cedevitu
    Zdren