Košarka

Marko Banić karijeru nastavlja u Rusiji

Mišo Gulić • četvrtak, 28.06.2012.
Marko Banić karijeru nastavlja u Rusiji
Foto: fiba.basketball

Nakon sjajne sezone u španjolskom Gescrap Bilbau Marko Banić je karijeru odlučio nastaviti u Uniks Kazanu, a s čelnicima ruskog kluba je dogovorio suradnju na tri sezone.

Odlične partije hrvatskog košarkaša Marka Banića u Euroligi, ali isto tako i u španjolskoj Endesa ligi, nisu prošle nezamijećeno niti kod financijski moćnih ruskih klubova, a najveću želju za njegovim dovođenjem pokazali su u Uniksu iz Kazana.

Tako će Banić nakon sedam godina provedenih u Španjolskoj nove izazove potražiti u Rusiji, u dresu kluba koji je rusko prvenstvo završio na petoj poziciji koju je zaslužio pobjedom nad Spartakom u doigravanju.

Prošle sezone Zadranin je u Euroligi ostvario učinak od 13,3 koša te četiri skoka, dok je u španjolskoj ligi ostao na prosjeku od 11,5 koševa te pet skokova. Također, ove sezone uvršten je i u treću petorku Eurolige, dok unazad nekoliko godina pamti i uvrštenje u prvu petorku Eurokupa.

"Željeli smo ga dok je još bio član Bilbaa, a čim je napustio klub odmah smo ga kontaktirali i postigli dogovor", rekao je medijima Jevgenij Bogačev, predsjednik Uniksa.

Banić je karijeru počeo u Zadru, odakle je prešao u Gironu, da bi se potom skrasio u Bilbau gdje je proveo pet sezona te pritom ostavio dubok trag kao jedan od najomiljenijih igrača koji su nosili dres baskijskog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina28.06.2012. u 23:01
    a kakve veze ima ova fotka sa Banićem?
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik28.06.2012. u 21:00
    Sretno BAnić u Rusiji...ja jos uvijek ne vjerujem da za tebe nije bilo mjesta u repki..al ko zna mozda ode na Eurobasket ako oni lopovi iz saveza pokazu neku volju
    Obrisan korisnik