Košarka

Marko Banić nastavlja karijeru u bivšem Popovićevom klubu

Ante Zovko • subota, 30.06.2012.
Marko Banić nastavlja karijeru u bivšem Popovićevom klubu
Foto: EPA

Bivši kapetan Bilbaa, Marko Banić, potpisao je ugovor s ruskim Uniksom iz Kazana s kojim će se pokušati plasirati u Euroligu.

27-godišnji hrvatski krilni centar potpisao je trogodišnji ugovor s Uniksom, gdje je prije dvije sezone nastupao još jedan bivši igrač Zadra, Marko Popović.

Baš je Popović, rekao je predsjednik kluba Jevgenij Bogačev, bio kontakt u dovođenju Banića iza kojeg je bogata dionica karijere u Španjolskoj.

Banić je u Bilbau proveo posljednjih sedam sezona, a u 20 prošlosezonskih euroligaških utakmica predvodio je Baske do doigravanja uz 13,3 poena i četiri skoka po utakmici. 2009. i 2010. godine s Bilbaom je igrao polufinale Eurokupa, a u obje sezone našao se u najboljoj momčadi natjecanja. U drugoj je proglašen i najkorisnijim igračem.

Sa Zadrom je osvajao Kup Krešimira Ćosića 2003. i 2005., ABA ligu 2003. i Prvenstvo Hrvatske 2002. i 2005. Nastupao je za hrvatsku reprezentaciju od 2004. do 2010. Ovog ljeta neće biti u sastavu koji će kroz kvalifikacije pokušati izboriti Europsko prvenstvo 2013., ali je izborniku Jasminu Repeši ostao na raspolaganju.

U Rusiji nastupaju još dva hrvatska košarkaša. Krešimir Lončar i Zoran Planinić igraju za Himki.

Uniks će se najesen boriti za plasman u Euroligu. Prvi je nositelj kvalifikacija iz kojih će se samo jedna momčad plasirati u jednu od skupina najjačeg europskog klupskog natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!