Rukomet

Goluža skratio popis, otpali Šprem i Valčić

Ivana Strahija • utorak, 03.07.2012.
Goluža skratio popis, otpali Šprem i Valčić
Foto: Davor Sajko

Došlo je do prvog smanjenja broja reprezentativaca na pripremama, s 20 na 18, no izbornik Slavko Goluža još će četiri igrača morati ostaviti kod kuće prije Londona. Prvi koji su otpali su Valčić i Šprem.

Nakon Rogle i Zadra hrvatski rukometni reprezentativci u srijedu stižu u Poreč, gdje će početi s pravim "rukometnim" treninzima: "Počinjemo s vježbanjem obrane i napada, a dva ciklusa koja smo odradili bila su posvećena podizanju fizičke spreme. Dosta smo radili na trčanju, na povećanju kapaciteta pluća i u teretani, a sada nam dolazi onaj zahtjevniji dio što se samih rukometaša tiče", ispričao je izbornik Slavko Goluža.

Hrvatski ljubitelji rukometa također će dobiti priliku vidjeti reprezentativce u akciji, u dvije utakmice protiv Švedske. Ne treba međutim očekivati pobjede, naglašava Goluža: "U te dvije utakmice uopće me ne interesira rezultat, već želim probati neke varijante i zamisli. Želim vidjeti kako to sve izgleda."

Izbornik je pozvao navijače u Poreč i u Rijeku: "Termine smo prilagodili ljudima koji uživaju u moru i plaži, sve smo podredili tome da bude puna dvorana i da atmosfera bude odlična. Koristim priliku da ih pozovem da dođu bodriti igrače, kojima će to biti veliki poticaj za London."

Iako je posljednji dio priprema trebao biti odrađen u Karlovcu, nakon Poreča će rukometaši u Zadar: "Do promjene je došlo jer u Karlovcu dvorana nema klime pa bi se igrači dodatno iscrpljivali. Dvorana u Zadru ima sve. Tamo ćemo raditi isključivo taktiku", kaže izbornik.

Došlo je u međuvremenu i do prvog "reza" broja rukometaša, s 20 na 18, a izbornik objašnjava: "Lovro Šprem i Josip Valčić su ostali kod kuće i radit će po posebnom programu te biti spremni uskočiti ukoliko se nekome nešto dogodi. Nakon porečkog dijela priprema također ćemo skratiti popis."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2012. u 13:51
    joso je dobar dečko omiljen među igračima. ne traži privilegij kod tasta jer da traži bio bi unutra bez problema. ja se slažem da ima puno boljih igrača. lovro šprem je budućnost hrvatskog rukometa i za njega ima vremena. mi na mljetu smo ponosni na braću šprem
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2012. u 11:11
    oho...kako se goluža usudio gopčevog zeta otpisati:)?!
    Obrisan korisnik
  • markoli04.07.2012. u 09:15
    drago mi je da je šprem dobio priliku proći pripreme sa seniorima, jer on će sigurno biti na idućem popisu za OI
    markoli
  • Obrisan korisnik03.07.2012. u 18:35
    tonći uopće nije niti u kadru, jer je imal katastrofa sezonu i uopće nije u formi.
    Obrisan korisnik
  • narada10803.07.2012. u 18:12
    narada108