Rukomet

Goluža: "Ima stvari na kojima moramo raditi"

Ivana Strahija • petak, 13.07.2012.
Goluža: "Ima stvari na kojima moramo raditi"
Foto: Davor Sajko

Iako su od Šveđana izgubili, izabranici Slavka Goluže nisu zabrinuli svog izbornika. On je nakon utakmice naime kazao kako je susret poslužio onim ciljevima koji su bili postavljeni te da igrači idu na zaslužena dva dana odmora.

Izbornik Slavko Goluža je nakon poraza od Švedske kazao: "Bilo je dobrih stvari, ali i onih na kojima moramo poraditi." No naglasio je kako se većina pogrešaka viđenih u drugoj utakmici protiv Šveđana dogodila zbog umora igrača: "Mi smo nakon prve utakmice nastavili s napornim treninzima, nismo se opuštali, za razliku od Šveđana nismo imali svježinu."

Vori: "Neke si stvari ne smijemo dozvoliti"

Igor Vori, jedini pivot među 14 igrača odabranih za London, je nakon susreta kazao da, iako rezultat nije bio primaran, svakako bi bilo ljepše da se upisala pobjeda: "Najvažnije je da se nakon ovako dugih, napornih i teških priprema nitko nije povrijedio. Također, ovako kasno nitko od nas još nije igrao."

Tome je dodao riječ-dvije o stvarima koje su ga zasmetale: "Neke si stvari u obrani ne smijemo dozvoliti, bez obzira na to koliko jesmo ili nismo uigrani. Mnogo je golova palo iz sredine, to si ne smijemo dopustiti. U našoj grupi na Olimpijskim igrama ima pravih šutera, od Nagyja preko Ilića do Hansena."

Kao pozitivne stvari, Vori je istaknuo: "Naša polukontra i kontra funkcioniraju dobro, vidi se da možemo trčati. Izbornik je dosta rotirao, bilo je dosta igrača u obrani koji sigurno neće igrati zajedno u postavi, pa kad sve sumiramo možemo kazati da je dobro."

Za utakmicu protiv Švedske, drugu u četiri dana, izbornik je imao sasvim određene ciljeve, a o rezultatu nije razmišljao: "Rekao sam ranije da ću utakmicu iskoristiti da bih isprobao neke varijante, pa smo s tim ciljem pokušavali pronaći rješenja za situacije u kojima bi nam jedan od 14 igrača bio ozlijeđen."

Ukupno, Goluža je zadovoljan probom protiv Šveđana. "Umor je učinio svoje. Neki su igrači bili umorni, neki su već u glavama bili na putu kući, imaju sada dva dana pauze. Utakmica nam je poslužila i ne trebamo biti zabrinuti, cilj smo postigli. Vidjeli smo da treba igrače osvježiti i da udarimo glazuru."

Nakon dva dana odmora izbornik će s igračima raditi na takozvanoj glazuri: "Lopta treba biti brža, trebamo biti agresivniji na gol, malo smo paralelno napadali. Pokazali su igrači htjenje, no na kraju nisu imali snage, što se vidjelo."

Završnicu priprema rukometaši odrađuju u Zadru, gdje će provesti sedam dana: "Bit će dosta analize protivnika i rada na taktici te brzini u obrani i u napadu. Treninge smo pomaknuli da odgovaraju terminima utakmica u Londonu, dakle, sve smo podredili tome", zaključuje izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2012. u 20:38
    Bolje da se sad vide manjkavosti i nedostaci do Londona ima još vremena.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.07.2012. u 14:25
    sve je u redu,biti će to dobro na OI,imam vrhunsku momđadu.Samo je strah Vorija kao jedinoga pivota,uvijek smo tako igrali,ali rizik je to.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.07.2012. u 13:45
    Falili su Švađanima Jernmyr i Du Rietz al' i mi smo jako puno rotirali i igrali u obrani bez Gojuna i Kopljara na trojkama u 6-0 obrani koja je nasa najjaca obrana! Ništa strašno, kad ce eksperimentirat ak' ne sad...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.07.2012. u 12:56
    nema veze...dečki su umorni a i štedili su se da se ne ozljede. švedi su pak igrali 100%. nebitan poraz.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.07.2012. u 04:22
    Bože dragi, kaj sad. Izgubili smo pripremnu utakmicu od jake momčadi. Kaj svi briju da su Šveđani postali kanta za napucavanje?
    Obrisan korisnik