Rukomet

Duvnjak: "Koreja je nagazna mina"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 16.07.2012.
Duvnjak: "Koreja je nagazna mina"
Foto: Dario Dodić

Nakon kratkog odmora hrvatski rukometaši u ponedjeljak su se otputili u Zadar, na završne pripreme za olimpijski turnir. Posljednjih sedam dana najavljuju Domagoj Duvnjak i Mirko Alilović…

Kauboji su malo vremena proveli sa svojim obiteljima, uživali u odmoru, no stiglo je vrijeme za završni "glanc" pred Olimpijske igre. Srednji vanjski Hrvatske i HSV-a, Domagoj Duvnjak, kaže: "Trebamo se dobro pripremiti, pogledati video utakmica sa Šveđanima te izvući pouke. Moramo popraviti obranu a zatim se i taktički pripremiti za utakmice koje dolaze. Optimisti smo, s tim optimizmom idemo na Olimpijske igre."

Prvi protivnik Hrvatske jest Južna Koreja, a Duvnjak upozorava: "Koreja je nagazna mina, s njom smo imali problema i u Splitu na Svjetskom prvenstvu, kad smo pobijedili u posljednjoj sekundi, kad je Pero zabio gol. Korejci su uvijek neugodni jer su mali i brzi, igraju 3-3 obranu. Sigurno neće biti lako. No, mi se moramo koncentrirati na sebe i svoju igru, pogledati videe protivnika i pripremit se da otvorimo pobjedom."

Mirko Alilović, vedeta na vratima Hrvatske i Veszprema, već je umoran od priprema: "Još tjedan dana i onda napokon idemo na Olimpijske igre, već mi je dosadilo pripremati se ."

O Korejcima ni on nema dobre riječi: "Oni su katastrofa. Mi znamo da smo kvalitetni, ali nam neće biti ugodno. Najvažniji je pristup, mi smo profesionalci i u tako jakoj grupi nemamo mjesta za razmišljanje o lakim utakmicama."

U završnom tjednu priprema Hrvati više neće igrati pripremne utakmice već će se posvetiti uigravanju i taktičkoj pripremi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.07.2012. u 21:29
    Sjećam se jako dobro Koreje prije 8 godina na OI,vodili smo po 8-9 razlike da bi oni negdje u 50 minuti poveli sa 2-3 razlike,na kraju su naši stisli i dobili.Što se tiče Srba,ja se najviše plašim Goluže,on je najjača srpska karika protiv nas i njegove izjave koje nemaju veze sa sportom,još + kad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • grebonja16.07.2012. u 16:41
    ma utakmica sa srbijom se čeka...sad će vidjet kako se igra rukomet kad nemaju one seljačine na tribinama i piromane da pale aute...satrat ćemo ih!!!!!!!!!!
    grebonja
  • Obrisan korisnik16.07.2012. u 14:41
    Ako je Koreja nagazna mina mi smo atomska bomba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.07.2012. u 14:34
    naši najviše mrze igrat protiv koreje. moraju puno trčati, a to nije naš stil
    Obrisan korisnik