Vodeni sportovi

Rudić: "Spremni smo za Olimpijske igre u Londonu"

Iz Varaždina: Zvonka Keliš • petak, 20.07.2012.
Rudić: "Spremni smo za Olimpijske igre u Londonu"
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na samom je kraju svojih priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, a upravo stoga za kraj je u Varaždinu odradila nekoliko sparing utakmica s reprezentacijom SAD-a. Izbornik Rudić, kao i sami igrači, zadovoljni su odrađenim pripremama, kao i postignutim rezultatima za vrijeme istih te smatraju kako je Hrvatska spremna otići po medalju u London.

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske nakon dugih napornih priprema za vrijeme kojih je fizičku spremu stjecala u Mariboru i na Kantridi, a svoju uigranost pokazala je i dokazala osvojivši Svjetsku ligu i Dublin cup, stigla je i do posljednje faze svojih priprema za Olimpijske igre u Londonu. Naime, nakon povratka iz Dublina vaterpolski su reprezentativci pod vodstvom izbornika Ratka Rudića odradili nekoliko trening susreta u Mađarskoj da bi se potom uputili u Varaždin gdje su snage odlučili odmjeriti i s momčadi SAD-a u obliku nekoliko sparinga te prijateljske pripremne utakmice.

Pretposljednji trening hrvatske reprezentacije odrađen u obliku trening utakmice s momčadi SAD-a bio je otvoren za javnost, a iako susret nije odigran u klasičnom stilu utakmice, naime, pogotci se nisu brojili, Hrvatska je ipak pokazala kako je u ovom trenutku od svog večerašnjeg protivnika uistinu bolja. Da su se postignuti pogotci zapisivali i brojili Hrvatska bi upisala pobjedu s tri gola razlike (8:5), a vratari na obje strane upisali bi znatan broj odličnih obrana.

Izabranici Ratka Rudića odmah su na početku pokazali svoju uigranost te su poveli 3:0, a iako se gosti približavaju na samo gol zaostatka domaćin ubrzo ponovno odlazi na +3 (6:3) te stečenu prednost čuva do isteka posljednje četvrtine. Zadovoljan je viđenim u susretu, ali i za vrijeme priprema bio hrvatski izbornik te je stoga kazao: "Pred nama je u Varaždinu još trening u subotu, a što se samih priprema tiče sve što smo planirali to smo i odradili. Pokazali smo i kroz ove trening utakmice da smo došli do dobre uigranosti iako se kada dođe do zamora ponavlja veći broj pogrešaka što bi morali izbjeći. Međutim, kada ima svježine igramo dosta dobro i sada kada se momčad odmori vjerujem da će i taj period bez pogrešaka biti nešto duži. U svakom pogledu, spremni smo za Olimpijske igre."

U reprezentaciju su se vratili i određeni ključni igrači s kojima se put prema vrhu na narednim Olimpijskim igrama čini još izgledniji: "Sigurno je da su i Vićan i Pavić pojačali reprezentaciju, a naravno da je naša momčad slična po sastavu kao i uvijek, no činjenica jest da igrači i odlaze i dolaze, a u tom pitanju je važna i sama pripremljenost igrača", dodao je Rudić.

Osme Igre, ali kao da su prve

Za izbornika Rudića ovo će biti već osmo sudjelovanje na Olimpijskom turniru, no on sam kaže da svake četiri godine iznova ima osjećaj kao da mu je to prvi nastup na Igrama: "Zaista su OI za svakoga veliki motiv jer su uistinu posebne, to je nešto što je važnije od samoga sporta. Velika je čast moći sudjelovati na Olimpijskom turniru stoga svaki put iznova imam osjećaj kao da mi je prvi puta budući da sve ide ponovno i zaista je veliki užitak sudjelovati u ovakvom projektu", kazao je Rudić.

Skupina koja Hrvatsku očekuje u Londonu svakako jest zanimljiva, naime, Rudićevi će momci, ukoliko žele u nastavak natjecanja, morati izboriti četvrto mjesto u skupini A u kojoj se još nalaze i Italija, Grčka, Španjolska, Australija i Kazahstan: "Možda na papiru naša skupina izgleda nešto lakše, no vidjeli smo sada posljednje rezultate naših protivnika kada su igrali međusobno i činjenica jest da je to potpuno ista jačina skupine. Grčka, Italija, Španjolska i Australija tukli su do sada reprezentacije iz skupine B te prema tome možemo zaključiti da su obje skupine veoma jake i u njima se pet jakih ekipa bori za četiri mjesta koja vode dalje u nastavak natjecanja što govori kako će sam turnir biti vrlo interesantan, a mi ćemo ići polako utakmicu po utakmicu."

Na pripremni period koji je sada skoro pa iza njih osvrnuo se i jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista Miho Bošković: "Prošla su puna dva mjeseca od početka priprema, a Varaždin je često naša destinacija za pripremni period budući da ovdje imamo odlične uvjete. Za vrijeme priprema smo odradili sve što smo očekivali i zacrtali, sada ćemo se kod kuće malo odmoriti i idemo spremni na Olimpijske igre."

Hrvatska reprezentacija od Atlante nije osvojila olimpijsku medalju stoga je prekidanje ovog olimpijskog posta također veliki motiv za Igre u Londonu: "Mislim da je vrijeme da prekinemo post, ove godine zaista imamo velike šanse uzeti medalju. Nemamo što skrivati jer mi tu medalju žestoko želimo i smatram da je možemo osvojiti. Naravno da nam je zlato najvažnije i najbolje, no idemo po medalju koju možemo osvojiti, jer o zlatu razmišlja još nekoliko reprezentacija na Olimpijskom turniru", zaključio je Bošković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.07.2012. u 22:51
    Pa najiskrenije nakon Pekinga i teškog šamara od Amera,i sad nakon sramote pa i bruke i na EP,sve osim medalje na OI bila bi katastrofa!!
    Obrisan korisnik