Ostali sportovi

Mario Vekić izborio četvrtfinale u utrci samaca

Branimir Korać • subota, 28.07.2012.
Mario Vekić izborio četvrtfinale u utrci samaca

Hrvatsko veslanje bilježi odličan start na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Prvo je četverac na pariće s najboljim vremenom kvalifikacija stigao do polufinala, a zatim je i Mario Vekić u utrci samaca bio uspješan te se probio izravno u četvrtfinale...

Mario Vekić je ispunio očekivanja i ostvario prvi plan - plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara. Kvalifikacijska skupina u kojoj je veslao Vekić je bila najsporija od ukupno šest skupina, no bez obzira na to, hrvatski veslač je zauzeo drugu poziciju i plasirao se izravno u četvrtfinale.

Bila je to dobra utrka za Vekića koji se nije upustio u jurnjavu za prvim favoritom skupine Čehom Ondrejom Synekom. Čeh je na kraju puno odmaknuo, ali je važnije da je Vekić bez problema zadržao svoju poziciju u prva tri.

Šest sekundi iza Vekića je ostao trećeplasirani Amerikanac Kenneth Jurkowski koji će također veslati u četvrtfinalu dok u repasaž idu Wang iz Tajvana i Mejri iz Tunisa.

Ostale skupine su bile brže od Vekićeve, a posebno se to odnosi na prvu skupinu u kojoj je Belgijac Tim Maeyens upisao novi olimpijski rekord. Druga skupina je također bila izuzetno brza, a putnike u četvrtfinale je odlučivao foto-finiš. Argentinac Fernandez, Danac Stephansen i Litavac Griskonis su se u toj skupini od drugog do četvrtog mjesta poredali u manje od pola sekunde zaostatka, a "izvisio" je Griskonis.

Vekićevo četvrtfinale je na rasporedu u utorak 31. srpnja, a dva dana ranije bit će održan repasaž te će se tada znati sastav četvrtfinalnih skupina.

Poredak skupina 6:
1. Synek (Češka) 6:53.23
2. Vekić (Hrvatska) 7:02.63
3. Jurkowski (SAD) 7:08.49
4. Wang (Tajvan) 7:15.77
5. Mejri (Tunis) 7:21.64.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2012. u 17:31
    Bravo Marijo-već samim tim plasmanom veliki rezultat
    Obrisan korisnik