Ostali sportovi

Del Potro prevelik zalogaj za Međugorca na startu Olimpijskih igara

Tea Lokas • subota, 28.07.2012.
Del Potro prevelik zalogaj za Međugorca na startu Olimpijskih igara
Foto: Kristijan Komarica

Prvi hrvatski predstavnik u tenisu koji je izišao na terene All England Cluba ostao je bez drugog kola olimpijskog turnira. Ivan Dodig poražen je od osmog nositelja Juana Martina del Potra u dva seta, a ostanak u Londonu pokušat će izboriti kroz igru parova...

Malobrojna teniska ekspedicija koja se natječe na Olimpijskim igrama u Londonu postala je još manja. Od danas će Hrvatsku u pojedinačnom dijelu ždrijeba predstavljati samo Marin Čilić, dok će se Ivan Dodig sada potpuno osloniti na parove.

Argentinac Juan Martin del Potro je sporiji uvod u meč iskoristio da stekne ranu prednost od 2:0. Kod rezultata 3:1 hrvatski se predstavnik izvukao iz 0:30, a potom i spasio Del Potrovu prednost nakon 40:40, da bi zadržao relativnu kontrolu nad prvim setom.

Prve dvije break lopte u susretu Dodig je zaradio pri rezultatu 3:2, i to nakon odličnog i za Argentinca neuhvatljivog bekhenda. Međutim, Del Potro se odlično uhvatio u koštac s pritiskom i upisao 4:2. Ubrzo je set okončan sa 6:4, a njegovo ukupno trajanje bilo je 42 minute.

Nije uhvatio početni zalet kao u prvoj dionici susreta, ali Del Potru ponovno nije dugo trebalo da pobjegne korak ispred Dodiga. Učinio je to već u trećem gemu, a pobjedu osigurao duplim breakom za 4:1. Treći oduzeti servis došao je dok 5:1, i to je bio kraj natjecanja u singlu za 27-godišnjeg Međugorca.

Za sat i osam minuta Dodig je upisao devet as servisa, jednu dvostruku pogrešku te 20 winnera. Na prvom servisu bio je uspješan 20 od 31 put (65%), a na drugom 10 od 24 (42%). Imao je dvije (neiskorištene) prilike za break. S druge strane, Argentinac je ispalio četiri as servisa, imao također jednu dvostruku pogrešku, ali 13 winnera. Nakon prvog servisa osvojio je poen u 88% slučajeva, a nakon drugog u 58%. Velika je razlika u oduzetim servisima, Del Potro je iskoristio četiri od osam šansi za break protivnika.

Olimpijski turnir (M), prvo kolo:
Juan Martin del Potro (Argentina, 8) - Ivan Dodig (Hrvatska 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2012. u 22:35
    mislim da bi delpo mogao daleko dogurat
    Obrisan korisnik