Ostali sportovi

Yuan Tian poražena od Mađarice, Hrvatska ostala bez predstavnica na stolnoteniskom turniru

Ivan Dominik • nedjelja, 29.07.2012.
Yuan Tian poražena od Mađarice, Hrvatska ostala bez predstavnica na stolnoteniskom turniru
Foto: FaH

Hrvatska posljednja stolnotenisačica koja je bila ostala na olimpijskom turniru u Londonu poslije poraza Cornelije Molnar, Yuan Tian, ispala je kao i Molnarova u drugom kolu turnira. Bolja od Kineskinje s hrvatskim državljanstvom bila je Mađarica Georgina Pota s 4:1 u setovima, a tako je Hrvatska ostala bez predstavnica među najbolje 32 stolnotenisačice na Igrama.

Počelo je tvrdo i čvrsto s obje strane, igralo se poen za poen i nijedna se stolnotenisačica nije uspjela odvojiti na zamjetniju razliku. U tom se ritmu stiglo i do 10:10 u prvom setu, a onda je opet svaka igračica osvojila po poen za 11:11. No, potom se Yuan Tian smirila i iskusnom igrom osvojila dva uzastopna poena za 13:11 i 1:0 u setovima. Odličan početak dvoboja za Kineskinju u hrvatskom dresu.

No, suprotno od očekivanja, Tian se gotovo u potpunosti raspala u drugom setu umjesto da je nastavila s odličnom igrom i mirnoćom iz prvog. Georgina Pota to je znala iskoristiti te je "protutnjala" setom za 1:1 uz 11:4 i čak osam osvojenih poena zaredom (!).

Mađarica je igru iz drugog prenijela i u treći set u kojem Hrvatice Tian ponovno nije bilo. Nestala je igra, nestala je ofenziva i agresivnost, a opet je, kao i u drugom setu, izgubila previše poena na vlastitom servisu, koji više uopće nije "slušao". Set za zaborav završio je 11:2 na strani mlade Mađarice te se 37-godišnja hrvatska stolnotenisačica našla u vrlo lošoj poziciji.

No, u četvrtom je setu Tian zaigrala bolje i povela. Odvojila se na dva poena razlike te se držala na toj distanci od Pote veći dio seta. Međutim, pred kraj seta je Mađarica zaigrala još bolje te je uz nekoliko fantastičnih poena prvo došla do izjednačenja, a potom i do vodstva. Tian se uspjela vratiti na 10:10, ali je potom Pota osvojila dva uzastopna poena te je povela 3:1 u setovima.

Tu je bio kraj za Kineskinju koja više nije imala snage za odgovaranje jakoj, razigranoj i mladoj Mađarici punoj elana. Premda je u peti set ušla dosta dobro i povela 2:0 svojim servisima, Tian opet nije izdržala napade deset godina mlađe suparnice. Pota je do kraja meča stigla ekspresno i sa stilom, slavila je 11:2 u posljednjem setu i prošla u treće kolo olimpijskog turnira s 4:1 u setovima.

Georgina Pota osvojila je čak 25 poena više od Yuan Tian, u dva je navrata osvojila 8 poena zaredom, a meč je na kraju trajao i prilično duge 34 minute. Hrvatska je porazom Tian ostala bez predstavnice u ženskom singlu na olimpijskom turniru, a pobjednica Pota će u trećem kolu igrati protiv 16. nositeljice, Južnokorejke Park.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!