Ostali sportovi

Aktualna finalistica Wimbledona zapela već u prvom kolu, Šarapova nemilosrdna

Tea Lokas, Vedran Babić • nedjelja, 29.07.2012.
Aktualna finalistica Wimbledona zapela već u prvom kolu, Šarapova nemilosrdna
Foto: EPA

Prvi kompletirani meč drugog dana olimpijskog teniskog turnira odmah je donio veliko iznenađenje. Druga nositeljica Agnieszka Radwanska izgubila je u prvom kolu od Julije Goerges...

Prvi meč na Središnjem terenu otišao je na stranu Njemice Julije Goerges, koja je sa 7:5, 6:7 (5), 6:4 bila bolja od druge nositeljice i nedavne finalistice Wimbledona, Agnieszke Radwanske.

Poljakinja je već četvrta nositeljica koja je završila svoj nastup na Igrama u prvom kolu. U subotu su istu sudbinu doživjele Samantha Stosur (5.), Na Li (10.) i Dominika Cibulkova (12.).

U prvom setu Goerges je prosula rani break prednosti, ali je ipak izborila novu prednost i osvojila tu dionicu sa 7:5. Drugi set osvojila je Poljakinja sa 7-5 u 13. igri nakon što u cijelom setu nije bilo ni jedne break lopte te je u trećem setu povela 3:1. No, Njemica je potom osvojila pet od sljedećih šest gemova i osigurala veliku pobjedu.

Goerges je meč zaključila s čak 32 izravna poena više (56-24) i samo četiri neprisiljene pogreške više (25-21). Zabila je i čak 20 asova. Ždrijeb joj se sada lijepo otvara te će u drugom kolu igrati protiv Lepchenko ili Cepede Royg.

Dominantnu izvedbu u svom prvom nastupu u Londonu imala je pobjednica ovogodišnjeg Roland Garrosa Marija Šarapova. Samo je dva gema ispustila protiv Izraelke Peer na putu do drugog kola olimpijskog turnira. Ruskinji je potrebno još samo zlato s Olimpijskih igara da bi kompletirala sva velika natjecanja, odnosno osvojila Golden Slam.

Osim Šarapove, prije odgode uspjele su slaviti i Kazahstanka Švedova, Gruzijka Tatišvili te Mađarica Baboš. Svoje mečeve su započele i Lepchenko (protiv Cepede Royg) te Lisicki (protiv Jabeur), no kiša i mrak spriječili su da ih dovrše.

Na terene All England Cluba nije izišla Venus Williams protiv Sare Errani niti prvopostavljena Azarenka koja je trebala igrati s Rumunjkom Begu.

Olimpijski turnir (Ž), 1. kolo:
Goerges (Njemačka) - A. Radwanska (Poljska, 2) 7:5, 6:7 (5), 6:4
Šarapova (Rusija) - Peer (Izrael) 6:2, 6:0
Švedova (Kazahstan) - Halep (Rumunjska) 6:4, 6:2
Tatišvili (Gruzija) - Vogt (Lihtenštajn) 6:2, 6:0
Baboš (Mađarska) - Voskobojeva (Kazahstan) 6:4, 6:2

Parovi:
Li/Zhang (Kina) - Dulko/Suarez (Argentina) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!