Ostali sportovi

Murray siguran u otvaranju, Đoković se izborio nakon seta zaostatka

Tea Lokas, Vedran Babić • nedjelja, 29.07.2012.
Murray siguran u otvaranju, Đoković se izborio nakon seta zaostatka
Foto: EPA

Najveća britanska teniska nada, Andy Murray, plasirao se u drugo kolo olimpijskog turnira nakon što je u dva čista seta apsolvirao Stanislasa Wawrinku...

Ždrijeb nije mazio trećeg nositelja, ali vrlo dobrom partijom izborio je plasman u drugo kolo Olimpijskih igara. Andy Murray porazio je Stanislasa Wawrinku 6:3, 6:3 poslije jednog i pol sata igre. Bio je to njihov 11. međusobni dvoboj i sedma pobjeda Murraya.

Prije tri godine u osmini finala Wimbledona Wawrinka je odveo Murraya sve do petog seta, no ove nedjelje pružio je neusporedivo manji otpor. Sam si je odmogao velikim brojem pogrešaka (32), koje su čvrstom Murrayu olakšale posao.

Britanac je realizirao tri od 13 break lopti i spasio obje koje je imao Švicarac. Zabio je osam asova i osvojio visokih 88% poena poslije prvog servisa.

Murray i Wawrinka odigrali su svoj meč na Središnjem terenu, koji je natkriven, dok je nekoliko ostalih mečeva bilo prekinuto.

Jedan od njih je i onaj između Novaka Đokovića i Fabija Fogninija. Meč je prekinut pri rezultatu 7-7 u tie breaku prvog seta. Đoković je propustio tri set lopte, a Fognini jednu.

Četvrti nositelj David Ferrer osvojio je prvi set protiv Vaseka Pospisila (6:4), a prekinuti su još mečevi Davidenko - Štepanek (4:3), Soeda - Baghdatis (5:4), Nieminen - Devvarman (6:3, 1:0) i Nishikori - Tomic (7:6 (4)).

Nakon povratka s kišne pauze Fognini je uzeo prvi set rezultatom 9-7 u trinaestoj igri, a Đoković se našao u nezavidnoj situaciji da mora osvojiti sljedeća dva. Prvi break je osvojio da bi se odvojio na 3:1, a u nastavku je potvrdio bolju igru još jednom protivniku oduzevši servis i osvojivši set sa 6:2.

Jednakim je rezultatom slavio i u odlučujućem setu, koji je trajao čak minutu kraće od prethodnog (27 minuta). Đoković je ovim rezultatom prošao u drugo kolo gdje će igrati s pobjednikom dvoboja Roddick - Klizan.

Četvrti nositelj David Ferrer osvojio je prvi set protiv Vaseka Pospisila (6:4), prije nego je kiša prekinula igru, no u nastavku je istim rezultatom u drugom setu dokrajčio kanadskog protivnika. Slavio je i Jo-Wilfried Tsonga na natkrivenom Središnjem terenu protiv Beluccija nakon izgubljenog prvog seta (6:7, 6:4, 6:4).

Od ostalih tenisača drugo kolo su izborili Nieminen i Nishikori, dok svoje mečeve nisu uspjeli dovršiti Davidenko i Štepanek te Soeda i Baghdatis. Preostali mečevi u singlu i svi mečevi parova odgođeni su za sutra.

Olimpijski turnir (M), 1. kolo:
Murray (VB, 3) - Wawrinka (Švicarska) 6:3, 6:3
Tsonga (Francuska, 5) - Bellucci (Brazil) 6:7(5), 6:4, 6:4
Đoković (Srbija, 2) - Fognini (Italija) 6:7(7), 6:2, 6:2
Ferrer (Španjolska, 4) - Pospisil (Kanada) 6:4, 6:4
Nieminen (Finska) - Devvarman (Indija) 6:3, 6:1
Nishikori (Japan) - Tomic (Australija) 7:6(4), 7:6(4)

Odgođeno za sutra:
Goffin (Belgija) - Monaco (Argentina, 9)
Štepanek (Češka) - Davidenko (Rusija) 4:6, 1:0
Roddick (SAD) - Klizan (Slovačka)
Tursunov (Rusija) - Lopez (Španjolska)
Soeda (Japan) - Baghdatis (Cipar) 7:6(6), 2:3
Ito (Japan) - Raonic (Kanada)
Čilić (Hrvatska, 13) - Melzer (Austrija)
Gasquet (Francuska, 16) - Haase (Nizozemska)
Hewitt (Australija) - Stakhovski (Ukrajina)
Vardhan (Indija) - Kavčič (Slovenija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2012. u 20:37
    najveći paradoks bi bio da murray osvoji zlato, a nikad naslov u wimbledonu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2012. u 18:39
    hmm moze li murray do finala? hmm
    Obrisan korisnik