Ostali sportovi

Mario Vekić bez borbe za medalje nakon četvrtog mjesta u četvrtfinalnoj skupini

Branimir Korać • utorak, 31.07.2012.
Mario Vekić bez borbe za medalje nakon četvrtog mjesta u četvrtfinalnoj skupini

Hrvatski veslač u samcu Mario Vekić neće se boriti za medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Vekić je u četvrtfinalu utrke samaca zauzeo četvrtu poziciju što ga ostavlja bez plasmana u glavnoj rundi polufinala...

U vrlo jakoj četvrtfinalnoj skupini samaca Mario Vekić nije uspio iznenaditi dobre protivnike i ostao je bez polufinala. Hrvatski veslač završio je utrku na četvrtom mjestu u skupini, a do trećeg mjesta i ulaska u polufinale dijelilo ga je velikih pet sekundi.

Prvo mjesto u skupini zauzeo je brončani iz Pekinga Novozelanđanin Mahe Drysdale koji je nakon prvih 500 metara polako preuzeo kontrolu i s lakoćom držao vodstvo sve do kraja.

Odmah iza Drysdalea su se plasirali Belgijac Tim Maeyens i Litavac Mindaugas Griskonis.

Griskonis je kao trećeplasirani posljednji dohvatio polufinale, a stazu dugačku 2000 metara odveslao je za sedam minuta i 80 stotinki. Naš Mario Vekić je utrku završio s vremenom 7:05.78.

Iza Vekića su ostali Poljak Michal Sloma i Čileanac Oscar Vazquez Ochoa.

Sudeći po rezultatima iz ostalih skupina, kako se i pretpostavljalo ua polufinale je trebalo utrku odraditi oko granice sedam minuta, naš veslač je od samog početka zaostajao za vodećom trojkom, a nakon što su se odvojili na više od tri sekunde prednosti već nakon prvog kilometra, bilo je jasno kako će taj zaostatak teško nadoknaditi.

Ispadanjem Vekića u četvrtfinalu, hrvatsko veslanje ostaje na jednom adutu za medalju i to četvercu na pariće koji je ujedno i prvi favorit za osvajanje zlatnog odličja. Nastup našeg četverca u polufinalu je na rasporedu u srijedu oko 11:40 sati ukoliko ne bude većih promjena u satnici.

Veslanje, samac, četvrtfinale, skupina 1:
1. Mahe Drysdale (Novi Zeland) 6:54.86
2. Tim Maeyens (Belgija) 6:56.65
3. Mindaugas Griskonis (Litva) 7:00.80
4. Mario Vekić (Hrvatska) 7:05.78
5. Michal Sloma (Poljska) 7:21.55
6. Oscar Vazquez Ochoa (Čile) 7:24.07.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!