Ostali sportovi

Judašica Marijana Mišković pala tek u produžetku, od dvostruke svjetske prvakinje: "Jako sam tužna"

Damir Žbulj • utorak, 31.07.2012.
Judašica Marijana Mišković pala tek u produžetku, od dvostruke svjetske prvakinje: "Jako sam tužna"
Foto: FaH

Nakon što je hrvatski judaš Tomislav Marijanović nesretno poražen u svom prvom nastupu na Olimpijskim igrama, istu sudbinu doživjela je i njegova reprezentativna kolegica Marijana Mišković, koja je u kategoriji do 63 kilograma upisala poraz od Japanke Yoshie Ueno, dvostruke svjetske prvakinje i prve nositeljice olimpijskog turnira, ali tek nakon velike borbe i produžetka - zlatnim bodom...

Hrvatski judo u utorak je pisao svoju povijest, ali i povijest hrvatskog sporta, jer je nakon Tomislava Marijanovića, koji je nastupao u muškoj konkurenciji do 81 kilograma, svoj debitantski nastup imala i judašica Marijana Mišković, u kategoriji do 63 kilograma.

Iako je u prvom kolu bila slobodna, već u drugom ju je čekala Japanka Yoshie Ueno, dvostruka svjetska prvakinja i prva nositeljica olimpijskog turnira. Međutim, kako je i najavila Mišković je prikazala odličnu, hrabru borbu, a susret je riješen tek nakon produžetka, zlatnim bodom za japansku judašicu.

U regularnih pet minuta iskazala se Mišković na tatamiju i u ravnopravnoj borbi nije pružila priliku protivnici za bacanje i osvajanje bodova.

Japanka je prije borbe s Hrvaticom morala odraditi uvodno kolo, ali protiv Indijke s pozivnicom, Garime Chaudhary nije imala apsolutno nikakvih problema, slavila je i prije isteka vremena te je u borbu s hrvatskom judašicom ušla zagrijana za dobar nastup.

Po isteku pet minuta nije bilo prednosti niti na jednoj strani te se ušlo u dodatno vrijeme produžetka, u kojoj je za pobjedu i prolazak u iduću rundu odlučivao zlatni bod.

"Jako sam tužna"

Iako je pružila fantastičan otpor favoriziranoj protivnici te je na fantastičan način prezentirala hrvatski judo na Olimpijskim igrama u Londonu, Marijana Mišković nije na kraju bila zadovoljna: Tužna sam jako, najkraće rečeno. Bila sam tako blizu, čak i preblizu pobjedi. no bilo je to nedovoljno za prolazak dalje," kazala je hrvatska olimpijka za HRT po završetku svog nastupa.

Spretnija i sretnija bila je japanska judašica, Tai-otoshi osigurao joj je pobjedu, a hrvatskoj olimpijki završetak nastupa u Londonu.

Marijana Mišković može biti izuzetno zadovoljna svojim nastupom na olimpijskim igrama, pružila je odličan otpor jednoj od najboljih svjetskih judašica, ali nedostatak iskustva na ovako velikom natjecanju možda je i presudio u korist Japanke.

Nadamo se kako će hrvatski judo nastaviti tradiciju i Tomislava Marijanovića i Marijane Mišković te kako će za četiri godine na Igrama u Riju Hrvatska ponovno imati svoje borce u ovoj izuzetno atraktivnoj disciplini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 07:01
    ne već podcjenjueš, podvig je svaka medalja na OI, a ovakav ko ti to neće nikad shvatiti. To što ti i tebi slični očekujete da ljudi osvajaju medalje nemilice to je vaš problem sa glavama
    Obrisan korisnik
  • Vjeran31.07.2012. u 15:37
    Marijana, glavu gore! Svaka škola se plaća. Nekome ćeš već naplatiti ovu školarinu. A nije ni Rio na kraju svijeta ;-)
    Vjeran
  • Obrisan korisnik31.07.2012. u 15:19
    Kaj zato sto sam realan?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2012. u 15:13
    ti si idiot
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2012. u 14:31
    Kako je se stvari odvijaju i dvije medalje ukupno (bilo kakvog sjaja) bile bi podvig:..
    Obrisan korisnik