Rukomet

AG Kobenhavn bankrotirao, svi igrači na tržištu

Mihaela Bradovski • utorak, 31.07.2012.
AG Kobenhavn bankrotirao, svi igrači na tržištu
Foto: EPA

Prošlosezonski sudionik završnog turnira rukometne Lige prvaka, danski prvak AG Kobenhavn, nova je žrtva globalne krize. Dosadašnji vlasnici kluba objavili su kako klub odlazi u stečaj što ujedno znači kako će svi igrači dobiti slobodne papire i krenuti u potragu za novim poslodavcem...

Vijest koja je iznenadila rukometni svijet dolazi iz Danske. Danski prvak i jedna od najjačih europskih momčadi, AK Kobenhavn, odlazi u stečaj i više ga nećemo gledati u europskoj rukometnoj eliti.

"Nakon velikih sedam godina kreiranja kvalitetne momčadi i nastupanja na najvišoj razini, bajka o AG Kobenhavnu je završila. Vlasnici su odlučili klub poslati u stečaj što automatski znači da nestaje Kobenhavn kakav smo dosad poznavali", stoji u priopćenju na klupskim stranicama.

Kako stoji u priopćenju, uprava kluba je uložila veliki napor pokušavajući pronaći sponzore za sljedeću sezonu, međutim brojni razgovori s tvrtkama koje su imali u planu nisu urodili plodom i došli su do zida. "Shvatili smo da se nalazimo u nemogućoj misiji i ovaj potez nam je jedini preostao."

Danski rukometni savez je već dodijelio licencu za nastup u najvišem rangu Albertslundu koji će zamijeniti AG Kobenhavn. EHF je ova vijest iznenadila i ostavila ih nepripremljene stoga još nema informacije tko će zamijeniti danskog prvaka u Ligi prvaka. Više o ovom slučaju EHF je najavila za četvrtak, 2. kolovoza.

Nepripremljeni su ostali i igrači koji su došli na tržište i slobodni su potražiti nove klubove. "Sigurno je da neću previše gubiti vrijeme. Ova vijest me je iznenadila, nisam još uspio s nikim kontaktirati kako bih saznao što se točno događa", komentirao je Mikkel Hansen.

Već se spominje kako je PSG zainteresiran za nekolicinu igrača i svježim kapitalom će ih pokušati dovesti, dio starijih igrača najavljuje i kraj karijere ukoliko ne pronađu brzi angažman, a ono što je sigurno je da će dobar dio velikih klubova krenuti u borbu za Hanssena, Kima Anderssona, Petersena, Prieta, Gudjonssona, Stefanssona, Tofta Hansena, Gudmundssona i ostale igračke velikane.

Najveći uspjesi ovog kluba ubilježeni su u posljednje dvije sezone kada su preuzeli primat od Koldinga, osvojili dva uzastopna naslova prvaka Danske, te na Final Fouru Lige prvaka osvojili treće mjesto. U riznici trofeja imaju i dva Kupa Danske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 12:06
    zagreb treba pobrati hansena :D ionak nemaju pravog lijevog vanjskog hahah :), e da rene toft hansen je potpisal za kiel.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 12:00
    ovaj psg će pokupit većinu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2012. u 23:31
    prilika za zagreb da proba nekog ugrabiti
    Obrisan korisnik
  • Lomax31.07.2012. u 17:24
    Interesantno da unatoč tim silnim uspjesima nisu pronašli sponzore.
    Lomax
  • Obrisan korisnik31.07.2012. u 16:32
    šteta, ali za druge klubove sjajna prilika da dobiju ekstra igrače
    Obrisan korisnik