Ostali sportovi

Bambi i dalje u borbi za postolje, Tonči Stipanović uz oscilacije

Tea Lokas • utorak, 31.07.2012.
Bambi i dalje u borbi za postolje, Tonči Stipanović uz oscilacije
Foto: EPA

Velika hrvatska nada u medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, jedriličarska flota, u utorak je bila aktivna u šest klasa, a Weymouth je hrvatskim jedriličarima ponovno priuštio vjetrovitu i hladnu atmosferu na poprištu zbivanja...

Vjetar od 15-17 čvorova pratio je u utorak hrvatske jedriličare kroz njihove plovove, a zapaženi rezultati ostali su u režiji Stipanovića i Kljakovića-Gašpića.

Tonči Stipanović u Laseru nakon četiri plova zauzima peto mjesto. U ponedjeljak je dan okončao na trećoj poziciji, no kako je prvi današnji plov odradio loše (20. mjesto) može biti zadovoljan ovakvim ishodom i odlično odrađenim zadnjim plovom (4.).

Na vrhu ljestvice ukupnog poretka je Australac Slingsby s 11 kaznenih bodova, dok ga u stopu prate Cipranin Kontides s 15 te Myrgren s 25. Naša uzdanica je lošim izdanjem u trećem plovu skupila 35 kaznenih bodova.

U klasi Finn Ivan Kljaković-Gašpić i nakon trećeg dana natjecanja igra jednu od glavnih uloga. Prije srijede, koja je dan odmora za njegovu klasu, Bambi je bio peti u petom plovu i šesti u šestom, što ga je zacementiralo na četvrtom mjestu iza Danca Hogh-Christensena, Britanca Ainslieja te Francuza Loberta. Vodeći Danac ima sedam kaznenih bodova bez najgoreg plova, što je 17 manje od hrvatskog predstavnika.

Uvjeti na regatnom polju ni danas nisu odgovarali Tini Mihelić u klasi Laser Radial. Dvostruka europska prvakinja (2009. i 2010.) te prošlogodišnja viceprvakinja iz Helsinkija nakon četiri plova i dva dana jedrenja zauzima 19. mjesto. Šest pozicija niži plasman u odnosu na prvi dan stekla je zbog 22. mjesta u trećem i 25. u četvrtom plovu s ukupno 73 kaznena boda. Irkinja Annalise Murphy velika je favoritkinja nakon prvog mjesta u sva četiri plova.

Posada Kostov i Cupać skočila je za jedno mjesto više nakon drugog dana natjecanja ponajviše zbog solidno odrađenog trećeg plova u kojem su zauzeli osmo mjesto. U četvrtom plovu bili su 15., a u toj klasi vodeća je australska kombinacija Outteridge/Jensen.

Braća Lovrović u klasi Zvijezda ostala su na pretposljednjem mjestu u ukupnom poretku, a današnji dan donio im je 14. i 13. mjesto u petom i šestom plovu. Sutra će se odmoriti, a nastavak natjecanja slijedi u četvrtak.

Prvi nastup u Londonu imao je u klasi RS-X Luka Mratović. U konkurenciji 38 daskaša Mratović je izborio 21. mjesto ukupno, s 24. i 19. mjestom u prvom i drugom plovu. Nakon prvog dana ovog natjecanja, prvi je Nizozemac Dorian van Rijsselberghe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 10:55
    Sretno jedrilićarima-netko će nas od njih obradovati.Neka ih vjetar posluži
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2012. u 19:58
    Ajmo jedriličari, što smo zastali. Tončica, glavu gore - najgori rezultat se briše (20), ali za medalju moraš "udarat" po prva 4 mjesta do kraja! Bambi stalno katastrofalno starta, pa se junački probija u poretku, ako popravi start medalja ne može pobjeć.
    Obrisan korisnik