Ostali sportovi

Odlični Stipanović pobijedio u šestom plovu i drži treće mjesto

Vedran Babić • srijeda, 01.08.2012.
Odlični Stipanović pobijedio u šestom plovu i drži treće mjesto
Foto: EPA

Srijeda je na olimpijskom regatnom polju u Weymouthu donijela nastupe troje hrvatskih jedriličara i jedne posade. Najbolji među njima i dalje je Tonči Stipanović, koji se u klasi Laser popeo s petog na treće mjesto...

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović uspješno nastavlja svoj lov na olimpijsku medalju. U srijedu je odradio odličan posao te je "skočio" s pete na treću poziciju u ukupnom poretku. Bio je treći u petom plovu i prvi u šestom.

Kazneni bodovi iz najlošijeg plova (jučerašnje 20. mjesto) mu se brišu pa Stipanović sada ima 19 bodova, što je šest više od drugoplasiranog Australca Toma Slingsbyja i sedam više od vodećeg Cipranina Pavlosa Kontidesa. Još važnije za Stipanovića, četvrtoplasirani Šveđanin Rasmus Myrgren za njim zaostaje 16 bodova. U ovoj klasi četvrtak je dan odmora.

Ostali hrvatski predstavnici u srijedu nisu imali previše uspjeha. Pavle Kostov i Petar Cupać zadržali su svoju poziciju, dok su Luka Mratović i Tina Mihelić pali u poretku.

Kostov i Cupać zadržali su 16. mjesto u konkurenciji 20 posada u klasi 49er. U petom plovu bili su 13., a u šestom 14. i sada ukupno imaju 63 kaznena boda. I dalje vode Australci Outteridge i Jensen s 13 bodova manje od drugoplasiranih Novozelanđana Burlinga i Tukea.

Drugi dan natjecanja u klasi RS-X Luki Mratoviću donio je pad od dvije pozicije u ukupnom poretku. Mratović trenutno zauzima 23. mjesto nakon što je u trećem i četvrtom plovu bio 26. odnosno 20. U ovoj klasi vodi Nizozemac Dorian van Rijsselberge ispred Poljaka Przemyslawa Miarczynskija i Britanca Nicka Dempseyja.

U klasi Laser Radial Tina Mihelić nastavlja padati u poretku. Nakon prvog dana bila je 13., nakon drugog 19., a nakon trećeg 20. U prvom plovu srijede bila je 17., a u drugom 25. pa je tako u posljednja četiri plova samo jednom završila unutar 20. Prva u poretku je Annalise Murphy (Irska), koja je u šestom plovu bila tek 19., a prate je Evi Van Acker (Belgija) i Marit Bouwmeester (Nizozemska). Ova klasa s natjecanjem nastavlja u petak, nakon dana odmora.

U četvrtak na regatno polje u Weymouth vraćaju se, nakon dana odmora, Ivan Kljaković Gašpić (Finn) i braća Lovrović (Zvijezda), a s natjecanjem kreće posada Šime Fantela - Igor Marenić u klasi 470.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 21:22
    bravo bravo neka će nas jedra razveseliti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 19:56
    još 4 i onda još plov za medalje gdje se bodovi računaju duplo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 19:30
    koliko ima plovova?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 18:47
    16 bodova prednosti...Koliko je to dostižno za ovog trenutno četvrtog? I koliko se još ima jedriti do kraja? :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2012. u 18:42
    bravo tonči... odličan nastup danas i medalja je sada jako blizu, prednost ispred četvrtog je velika tako da si je dao šansu za još jedan lošiji plov a da ostane treći... al nećemo tako razmišljat, ajmo tonči još malo popravit plasman
    Obrisan korisnik