Ostali sportovi

Brazilci i Česi srušili dva olimpijska rekorda, Federer i Wawrinka ispali

Vedran Babić • srijeda, 01.08.2012.
Brazilci i Česi srušili dva olimpijska rekorda, Federer i Wawrinka ispali
Foto: EPA

Kompletirani su svi mečevi osmine finala olimpijskog turnira parova u Wimbledonu. Najviše pozornosti privukao je ogled čeških i brazilskih tenisača koji je završio rezultatom 24:22 u trećem setu...

Poslije ukupno četiri sata i 21 minute igre Brazilci Marcelo Melo i Bruno Soares plasirali su se u četvrtfinale konkurencije parova u All England Clubu. Nakon što je njihov dvoboj s Česima Tomašom Berdychom i Radekom Štepanekom u utorak bio prekinut zbog mraka pri rezultatu 1:6, 6:4, 18:18, u nastavku u srijedu Melo i Soares slavili su 24:22.

Time su srušili dva olimpijska rekorda.

Bio je to najduži meč muških parova na dva dobivena seta u olimpijskoj povijesti što se tiče gemova (63), a treći set (46 gemova) bio je najduži set muških parova u olimpijskoj povijesti. Trajao je tri sata i 11 minuta.

"Nisam znao za rekord jer vidjeli smo već nekoliko dugih mečeva u Wimbledonu", izjavio je Soares, koji je posebno pohvalio atmosferu.

"Navijači su nam puno pomogli. Nakon tako dugog seta postajete sve umorniji, ali oni su uvijek bili tu da nas motiviraju."

Melo i Soares u četvrtfinalu će igrati protiv drugih nositelja, Francuza Michaela Llodre i Jo-Wilfrieda Tsonge.

Branitelji zlata iz Pekinga, Švicarci Roger Federer i Stanislas Wawrinka, zaustavljeni su u osmini finala. Bolji od njih bili su Izraelci Jonathan Erlich i Andy Ram 1:6, 7:6 (5), 6:3.

"Nije nam bilo suđeno danas", kratko je rekao Federer, dok je Ram čvrsto na zemlji. "Jako smo uzbuđeni, ali još smo daleko od našeg cilja. Došli smo ovdje da odemo do kraja, ne samo da pobijedimo Federera. Ne pobjeđujete svaki dan prvog tenisača svijeta, najboljeg tenisača ikad."

Parovi, 2. kolo:
Melo/Soares (Brazil) - Berdych/Štepanek (Češka, 5) 1:6, 6:4, 24:22
Erlich/Ram (Izrael) - Federer/Wawrinka (Švicarska, 6) 1:6, 7:6 (5), 6:3
Llodra/Tsonga (Francuska, 2) - Paes/Vardhan (Indija) 6:7 (3), 6:4, 6:3

Parovi četvrtfinala:
B. Bryan/M. Bryan (SAD, 1) - Erlich/Ram (Izrael)
Tipsarević/Zimonjić (Srbija, 3) - Benneteau/Gasquet (Francuska)
Čilić/Dodig (Hrvatska) - Ferrer/F. Lopez (Španjolska)
Melo/Soares (Brazil) - Llodra/Tsonga (Francuska, 2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2012. u 13:05
    erlich/ram su zajedno osvojili 15 turnira (od čega tri ove godine i jedan na travi) i 1 GS tako da se nebi složio da su prosječni i da je veliko iznenađenje šta su federer/wawrinka ispali.. izraelci su jako dobar i uigran par!
    Obrisan korisnik
  • gerrard01.08.2012. u 22:47
    ja još nevjerujem da su federer/wawrinka uspjeli izgubit, pogotovo što ram/erlich je prosječan par(mislim da je erlich negdje oko 50-tog mjesta)...moj dojam je da su nakon prvog seta mislili da će meč doći sam od sebe..nisu više ni pravili preveliki pritisak na protivnikov servis..st
    gerrard