Ostali sportovi

Francuzi i Litavci otvaraju dan, Amerikance čeka večernje "poigravanje" s Nigerijom

Bernard Jurišić • četvrtak, 02.08.2012.
Francuzi i Litavci otvaraju dan, Amerikance čeka večernje "poigravanje" s Nigerijom
Foto: EPA

Treće kolo olimpijskog košarkaškog turnira počet će polako odavati završne konture ljestvica skupine A i B. Amerikanci imaju lagan posao s Nigerijom, Britanci idu na noge Španjolcima, a najneizvjesniji okršaj dana trebali bi odigrati Francuzi i Litavci...

Amerikanci će danas ubilježiti i treću pobjedu u okviru skupine A olimpijskog turnira. Debitanti Nigerijci dobit će prigodu odmjeriti snage s (po)najboljim što američki dio NBA lige danas ima, no tek će protiv Francuza i Argentinaca tražiti eventualnu pobjedu koja bi ih mogla gurnuti u četvrtfinale.

"Mi imamo 12 igrača koji žele i mogu igrati i nije uvijek lako napraviti da svi budu zadovoljni. Postoji plan igre koji nastojimo provesti, ponekad i bez obzira na to kakav je rezultat. Naši protivnici nisu bezazleni i imat će uspjeha protiv nas. Mi se samo moramo potruditi da to ne potraje cijelu utakmicu. Igra se 40 minuta i teško je biti bolji od protivnika svih 40 minuta", kao da se pravdao američki izbornik Mike Krzyzewski nakon pobjeda protiv Francuske i Tunisa.

Argentinci su odlično startali u turnir trijumfom protiv Litve, no potom su ih mlađi i tjelesno potentniji Francuzi uspjeli zaustaviti. Danas im treba pobjeda protiv Tunisa kako bi se vratili "dobrim vibracijama", a mnogi će i dalje postavljati pitanje je li argentinska momčad ipak malo prestara za ovakav ritam igranja u ovoj ranoj fazi sezone.

U skupini B prvi poraz ubilježit će Rusija ili Brazil, reprezentacije koje su u prva dva kola slavile. Rusija Davida Blatta djelovala je impresivno u utakmicama protiv Velike Britanije i Kine, ali sad ih čekaju puno ozbiljniji okršaji s momčadima koje su "iznad crte".

Australija i Kina otvorit će današnji program u ovoj skupini, a od 21 sat domaći Britanci pokušat će iznenaditi Španjolce i izbjeći treći poraz u nizu. Luol Deng i društvo ipak će se teško othrvati braći Gasol i ostatku zvjezdane španjolske momčadi.

Utakmica dana

Francuska i Litva prva su dva kola odradile s promjenjivim dojmovima. Francuze je dopala "čast" prvog "spariranja" Amerikancima, što su uspješno radili tek jednu četvrtinu. Nakon toga su pobijedili Argentinu, istu onu Argentinu koja je "pomela" Litavce na startu. Uvjerljiv trijumf protiv Nigerije Litavcima je vratila malo "života".

Bit će to sudar dva ponajbolja europska razigravača u posljednjem desetljeću. Jedan je ušao na "A listu" u NBA ligi (Tony Parker), drugi je jedna od legendi Eurolige (Šarunas Jasikevičius), pa iako veliki Šaras više nije igrač za 40 minuta, takve je majstore uvijek lijepo gledati jednog nasuprot drugome.

Francuzi i Litavci otvorit će današnji program, košarkaška poslastica dana odigrat će se već od 10 sati po našem vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!