Ostali sportovi

Rudić: "Mnogi će nastojati izbjeći Hrvatsku u četvrtfinalu"

Ante Dubravac • petak, 03.08.2012.
Rudić: "Mnogi će nastojati izbjeći Hrvatsku u četvrtfinalu"
Foto: Sandro Donda

Hrvatski vaterpolisti u trećem kolu olimpijskog turnira došli su do svoje treće pobjede. Ovoga puta bili su bolji od aktualnih svjetskih prvaka Talijana rezultatom 11:6.

Nakon uvodne dvije pobjede uz igru koja je dosta oscilirala izabranici Ratka Rudića su protiv Italije napokon pokazali zašto ulaze u najuži krug kandidata za zlatnu medalju.

"Ako nastavimo igrati s ovako dobrom obranom tada ćemo imati odlične šanse u četvrtfinalu," izjavio je nakon utakmice izbornik Rudić za Hrvatsku radioteleviziju.

"Pobjeda je viša od očekivane, ali smo je i zaslužili, prvenstveno igrom u obrani. Talijani su svjetski prvaci, neugodni su, obranu igraju na granici isključenja i vrlo sam zadovoljan našom igrom. I da smo gubili s tri razlike opet ne bio bilo panike kod nas. U napadu imamo kvalitetne igrače i uvijek ćemo zabiti dovoljno pogodaka, ali s ovako odigranom obranom stvarno možemo otići daleko."

Hrvatsku do kraja natjecanja po skupinama očekuju još dvoboji s Australijom i Kazahstanom, a nakon toga slijedi četvrtfinale koje se u ovakvom sustavu natjecanja pokazuje kao ključna utakmica: "Situacija u drugoj skupini je vrlo komplicirana, ali budite uvjereni da će mnogi nastojati izbjeći Hrvatsku u četvrtfinalu."

Strijelac jednog pogotka Nikša Dobud također je istaknuo obranu kao ključ uspjeha: "Talijani su plivački najopasnija ekipa na turniru, ali smo dobro proučili, pogotovu njihovu igru u napadu. Znam da smo osigurali prvo mjesto u skupini, ali ne mogu razmišljati još o četvrtfinalu. Tko god nam dođe, bit će to jako, jako teška utakmica," zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2012. u 06:41
    moje misljenje je potpuno isto ko i za rukometase.  pod uvjetom da igra ostane na ovako visokom nivou (za sto sam prije utakmice s talijanima iskritiziro rudicevu izjavu da bi pristao na pobjedu nad talijanima uz igru ko na prethodnoj utakmici) nas uopce ne bi trebalo interesirat ko nam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 09:12
    najmanji je problem što će nas svi nastojat izbjeć... puno veći problem je bih iz kruga srbija, crna gora, mađarska i sad bi valjalo svakoga izbjeć, a mi to ne možemo... razlike su male, jedino je srbija nešto iznad i nikako neće bit lako proć u polufinale... da moram izabrat, izabrao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 08:37
    Bravo za vaterpoliste-sjajna utakmica naših dečki.sretno
    Obrisan korisnik