Ostali sportovi

Mulabegović daleko od osobnog rekorda i finala

Tomislav Pacak • petak, 03.08.2012.
Mulabegović daleko od osobnog rekorda i finala
Foto: FaH

Čast otvaranja atletskih natjecanja na OI u Londonu pripala je bacačima kugle, među kojima je na olimpijski stadion izašao i Nedžad Mulabegović. Na svojim trećim olimpijskim igrama bacio je svoj najbolji hitac, ali ipak je ostao daleko od svog osobnog rekorda, kvalifikacijske norme te 12. mjesta koje vodi u finale…

Tehnička komisija postavila je normu za finale kao krojenu za Mulabegovića – na 20,65 metara, točno centimetar ispod njegovog osobnog rekorda kojeg je bacio u svibnju ove godine u Kingstonu.

Nažalost, Mulabegović je ostao daleko od takvog rezultata, nije uspio prebaciti granicu od 20 metara u tri pokušaja, pa je ostao izvan realne borbe za finale u koje se moglo plasirati ili prebacivanjem norme ili plasmanom među 12 najboljih.

U prvom pokušaju hrvatski bacač bacio je tek 19,18m, da bi svoj najbolji hitac bacio u drugoj seriji kada je kugla došla do 19,86m. U posljednjem pokušaju Mulabegović je dobacio do 19,72m što nije bilo dovoljno za finale.

Zadovoljstvo može pronaći u činjenici da je bacao bolje nego u Ateni i Pekingu, iako sami plaman to neće otkriti zbog jače konkurencije. U Ateni je bio 15. u kvalifikacijama s 19,07, a u Pekingu 16. s 19,35m, a ovdje je 19,86m bilo dovoljno tek za 18. mjesto. U finale je kao posljednji ušao Ming-Huang Chang s 20,25m.

Finale je na rasporedu večeras u 21.30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 12:19
    očekivao sam da će bacit preko 20 metara... šteta što to nije uspio...
    Obrisan korisnik