Ostali sportovi

Stipanović i dalje treći, Kljaković Gašpić pao na peto mjesto

Vedran Babić • petak, 03.08.2012.
Stipanović i dalje treći, Kljaković Gašpić pao na peto mjesto

Hrvatski jedriličarski predstavnici u Weymouthu u petak su imali "miješane" rezultate. Tonči Stipanović trenutno je najizgledniji kandidat za medalju jer je Ivan Kljaković Gašpić izgubio dvije pozicije u odnosu na dan ranije...

Na olimpijskom regatnom polju u Weymouthu Finnaši su odradili posljednja dva plova, deveti i deseti, prije nedjeljnog plova za medalje u kojemu se bodovi računaju dvostruko. Subota je dan odmora.

Ivan Kljaković Gašpić izgubio je povoljnu poziciju koju je držao u četvrtak. Četvrtim i desetim mjestom Bambi je pao s treće na petu poziciju, no ima identičan broj kaznenih bodova kao četvrtoplasirani Francuz Lobert. Njih dvojica imaju pet kaznenih bodova više od trećeplasiranog Nizozemca Postme, a prva dvojica i dalje su Danac Hogh-Christensen (26 kaznenih bodova) i Britanac Ainslie (28).

Završni čin ove regate, plov za medalje, kreće u nedjelju u 15 sati po hrvatskom vremenu.

U klasi Laser Tonči Stipanović zadržao je treće mjesto poslije sedmog i osmog plova, no četvrtoplasirani Šveđanin Myrgren smanjio mu je zaostatak sa 16 na osam kaznenih bodova. Stipanović je danas bio osmi i 13. Na vrhu je došlo do promjene - vodeći je Australac Slingsby ispred Cipranina Kontidesa.

U ovoj klasi u subotu su na rasporedu deveti i deseti plov, a u ponedjeljak plov za medalje.

Šime Fantela i Igor Marenić u petak su bili solidni, deveti i deseti u trećem i četvrtom plovu, no u ukupnom poretku pali su s desetog na 16. mjesto. Razlog tome je njihova diskvalifikacija u prvom plovu, u četvrtak. U tom plovu Hrvati su bili deveti, a sada im se umjesto toga računa 28. mjesto.

Braća Marin i Dan Lovrović završili su svoj olimpijski nastup u klasi Zvijezda na neslavan način. Poslije desetog, za njih posljednjeg plova, nalaze se na začelju kolone, na 16. mjestu. U posljednja dva plova ostvarili su 12. i 15. mjesto. Britanke Percy i Simpson vode ispred Brazilki Scheidt i Prade.

S natjecanjem su krenule Enia Ninčević i Romana Župan u klasi 470. Djevojke su odlično odradile prvi plov i bile četvrte, no u drugom su zauzele tek 17. mjesto pa su u ukupnom poretku 11. u konkurenciji 20 posada. Vode Britanke Mills i Clark ispred Novozelanđanki Aleh i Powrie.

Pavle Kostov i Petar Cupać odradili su tri plova u petak, no bez velikog uspjeha. Bili su 19., 15. i 17., te su u ukupnom poretku pali sa 16. na 17. mjesto. U ovoj klasi moraju se odraditi još četiri plova prije plova za medalje. Subota je dan odmora.

U klasi Laser Radial Tina Mihelić napredovala je tri pozicije u ukupnom poretku te je sada 17. U sedmom plovu bila je 14., a u osmom 13. U subotu su na rasporedu posljednja dva plova uoči plova za medalje, a Mihelić je od desetog mjesta, posljednjeg koje vodi u plov za medalje, udaljena golemih 40 kaznenih bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2012. u 01:43
    Goordan ako je ovo sramotno jedrenje mislim da u ime svih forumaša kažen da se ti okušaš u Riju 2016.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 18:10
    Neka im sad završnica bude sretna-sretno dećki
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 17:21
    šteta zbog bambija... danas je bio jako dobar, ali jednostavno nije bilo sreće... glavni suparnici za broncu u oba plova na samom vrhu... nije ništa izgubljeno, bit će teško, al još uvijek je aktivno u utrci za broncu... tonći je nažalost napravio jednu grešku u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2012. u 17:13
    Sramotno jedrenje. O Bože, da li su mogli više bodova prosipati???? Teško sam razočaran - no sailing medal! Fantela/M. totalni podbačaj!
    Obrisan korisnik