Ostali sportovi

Rudić: "Mislim da ćemo biti maksimalno spremni za četvrtfinale"

Tomislav Pacak, Ante Zovko • subota, 04.08.2012.
Rudić: "Mislim da ćemo biti maksimalno spremni za četvrtfinale"
Foto: FaH

U posljednju utakmicu skupine hrvatska vaterpolska reprezentacija ulazi opušteno i shvatit će je kao pripremu za četvrtfinale, poručili su izbornik Rudić i vratar Pavić.

Australija je postala četvrta žrtva Barakuda u četvrtom kolu olimpijskog turnira. Hrvatska je osigurala prvu poziciju pobjedom 11:6. Uz slab početak, smatra izbornik Ratko Rudić koji je izjavio za HTV:

"Krenuli smo malo usporeno, možda i zbog opuštanja zbog razlike u kvaliteti, ali Australija je dobra ekipa koja igra fizički i dosta agresivno, pa smo na početku loše odgovorili. Kako je utakmica odmicala, organizirali smo svoju igru, došli do visokog vodstva. Mogli smo postići i više golova, ali zadovoljan sam s onim što smo pružili. Opet je obrana bila na visini bez obzira na neke situacije koje smo mogli odigrati i bolje."

Hrvatska je prije pobijedila Grčku, Španjolsku i Italiju. Sada mirno čeka protivnika u četvrtfinalu. Rudić je zadovoljan kako se diže forma:

"Prvi smo u skupini, čekamo protivnika u četvrtfinalu, dakle prvi dio je završio na najbolji mogući način. Podigli smo formu i mislim da ćemo biti maksimalno spremni za četvrtfinale za koje se od sutra pripremamo jer utakmica s Kazahstanom nema težinu."

Josip Pavić nije imao mnogo posla protiv autsajdera skupine, a vjerojatno neće ni imati u posljednjem kolu skupine A:

"Opet smo odigrali odličnu obranu gdje je meni lakše braniti. Htjeli smo zadržati viši ritam jer bi bilo loše da pet dana budemo opušteni, jer utakmica protiv Kazahstana realno nije pravi izazov. U drugoj skupini nije ništa odlučeno, nemamo posebnih želja jer mislimo da imamo svoje kvalitete, a da će drugi razmišljati kako izbjeći nas."

Komentirao je sljedeću utakmicu koja će za Hrvatsku biti priprema za drugi krug: "Kazahstan bi morao biti relaksirajuća utakmica, imaju nekoliko odličnih šutera, ali uglavnomsu u poznim godinama i oni teško mogu odgovoriti na ovaj ritam", rekao je Pavić dodavši da vaterpolisti žure kako bi stigli pružiti podršku rukometašima koji su dosad bodrili njih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2012. u 15:47
    Želim Mađare prije nego Amere ili CG,prestari su i gotovi su.T.Varga je 1975.Kasas i Biros 1976,Kiss i Szesci 1977,Madaras 1979,Steinmetz 1980,Szivos 1981,to je 8 igrača starij od 30 godina,a to je ipak puno previše za išta ozbiljno!Očekjem i da će Kemeny nakon OI otići sa klupe!
    Obrisan korisnik
  • water strider04.08.2012. u 15:03
    I bolje vam je da ne razočarate , koliko navijam za vas, bilo bi vrijeme da preskočite to četvrtfinale na olimpijskom turniru.
    water strider