Ostali sportovi

Stipanović u plov za medalje ulazi s četvrte pozicije, napredak Fantele i Marenića

Vedran Babić • subota, 04.08.2012.
Stipanović u plov za medalje ulazi s četvrte pozicije, napredak Fantele i Marenića

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović i dalje je u konkurenciji za osvajanje medalje, ali njegova pozicija uoči plova za medalje više nije toliko ugodna kao prije...

"Laseraš" Tonči Stipanović u plov za medalje, koji se održava u ponedjeljak, ući će kao četvrti u ukupnom poretku. Stipanović je u subotu bio šesti u devetom plovu i tek 15. u desetom te je pao s treće na četvrtu poziciju.

Za trećeplasiranim Šveđaninom Myrgrenom zaostaje samo jedan kazneni bod, no prije samo tri dana razmak između njih dvojice bio je 16 bodova u korist hrvatskog predstavnika. Petoplasirani Novozelanđanin Murdoch zaostaje 18 bodova za Stipanovićem.

Australac Slingsby pobijedio je u oba današnja plova (tri u nizu) i tako povećao svoju prednost na čelu ispred Cipranina Kontidesa na 14 kaznenih bodova.

Šime Fantela i Igor Marenić odradili su vrlo dobar posao u petom i šestom plovu klase 470. Zauzeli su osmo i peto mjesto pa su u ukupnom poretku "skočili" sa 16. na deseto mjesto.

Australci Belcher i Page (8 kaznenih bodova) te Britanci Patience i Bithell (12) su se odvojili od ostatka konkurencije, no od trećeplasiranih Novozelanđana Snow-Hansena i Saundersa nadalje razlike su manje. Njih dvojica imaju 31 kazneni bod, a hrvatska posada 45. U ovoj klasi nedjelja je dan odmora.

Tina Mihelić odradila je svoja posljednja dva plova u klasi Laser Radial. Ostvarila je 14. i 17. mjesto, što joj je bilo dovoljno za konačno 17. mjesto u konkurenciji 41 jedriličarke. Prije četiri godine u Pekingu u ovoj klasi Mateja Petronijević završila je kao 11. te joj je izmakao plov za medalju.

Borba za medalje u ovoj klasi bit će paklena. Na čelu se nalazi Kineskinja Lijia Xu s 33 kaznena boda, isto koliko ima Marit Bouwmeester iz Nizozemske. Annalise Murphy iz Irske i Evi Van Acker iz Belgije imaju jedan bod više. Plov za medalje kreće u ponedjeljak.

U klasi RS-X Luka Mratović napredovao je tri pozicije te je sada 19. u ukupnom poretku. U sedmom plovu bio je 14., a u osmom 16. Plov za medalje gotovo je nemoguća misija za Mratovića jer mu je deseto mjesto udaljeno čak 46 kaznenih bodova. Posljednja dva plova na rasporedu su u nedjelju.

U klasi 470 Enia Ninčević i Romana Župan ostale su na 11. poziciji ukupnog poretka nakon 13. i 11. mjesta u trećem i četvrtom plovu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2012. u 23:19
    žalba na našu žalost odbačena... mora tonči sad bit ispred šveda i to mu je dovoljno za medalju... al šteta za ovo... ako nije imao tehničkih problema onda znači da je opet išao tražiti bolji vjetar i upao u lošiji... umjesto da se taktički drži glavnog suparnika... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • canastra04.08.2012. u 19:02
    Stipanović uložio žalbu zbog povrede pravila šveđanina
    canastra
  • Zinedine_Zidane04.08.2012. u 18:55
    šteta za izgubljenu prednost Stipanovića, bio je solidan 6. na drugom prolazu zadnjeg plova, ali nažalost nije uspio to zadržati...konačno 2 solidna plova za Fantelu i Marenića, oni definitivno vrijede puno više od ovog 10.mjesta...sretno Kljakoviću Gašpiću sutra, a Stipanoviću preksutra...
    Zinedine_Zidane
  • Obrisan korisnik04.08.2012. u 16:58
    Ajde Stipanoviću, možeš do bronce!!!
    Obrisan korisnik