Ostali sportovi

Protiv Velike Britanije prilika za razigravanje ostatka ekipe

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.08.2012.
Protiv Velike Britanije prilika za razigravanje ostatka ekipe
Foto: FaH

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija, nakon startnog poraza od Brazila, nanizala je tri pobjede koje su je dovele na drugo mjesto u skupini. Iako postoje neke kombinacije koje bi Hrvatsku lansirale čak i na prvo mjesto, drugo je realnost, naravno, ako se svlada najslabija reprezentacija skupine - Velika Britanija...

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga ima itekako razloga za zadovoljstvo. Ako je bio kritičan prema igračicama nakon startnog poraza od Brazila, sada može biti vrlo ponosan. Njegove igračice su doživjele pravu preobrazbu, podignule su i igru i samopouzdanje, te su nanizale tri pobjede koje nešto znače. Prvo je pala Angola za povratak samopouzdanja nakon startnog poraza, zatim je napokon svladana Rusija i u četvrtom kolu je poražena Crna Gora. Posljednje dvije reprezentacije izazivale su respekt svojom individualnom kvalitetom, međutim Hrvatska je bila prava i najavila je kako u Londonu neće biti prolaznik.

Možemo reći kako je drugo mjesto sigurno, bilo bi jedno od većih iznenađenja ovih Igara kada bi uspjele izgubiti od Velike Britanije. Postoji mala opcija da Hrvatska dohvati čak i prvu poziciju u skupini, no za to joj treba da Brazil ne pobijedi Angolu, što će se vrlo teško dogoditi. Brazilke su jače i teško će tu kiksati.

Bez obzira na sve kombinacije, Hrvatska se mora okrenuti prema posljednjem protivniku u skupini. Velika Britanija dosad nije osvojila niti jedan bod, dapače, niti jednom nisu bile blizu tog dosega, a najbolju utakmicu su odigrale protiv Angole od koje su izgubile "samo" 31:25. U ostalim dvobojima bilježile su poraze s dvoznamenkastom razlikom, bili su to susreti protiv jačih protivnica, a sada ih očekuje još jedan takav protiv Hrvatske.

Sav entuzijazam s kojim su Britanci prionuli u slaganje muške i ženske reprezentacije je malo splasnuo nakon što su spoznali da se preko noći ne može do uspjeha. U britanskom sastavu nema velikih zvijezda, imena njihovih igračica ne znače previše u rukometnom svijetu, međutim prema viđenom u dosadašnjem dijelu natjecanja ističu se 25-godišnja Marie Gerbron, Lyn Byl i dobra vratarka Sarah Hargreaves.

"Dugoročno je dobro da smo vidjeli kako možemo igrati protiv jačih rukometnih nacija. Nismo imali šanse protiv Rusije, ali protiv ostalih smo se sasvim dobro držali i sada želimo i protiv Hrvatske dobro odigrati. Ako sa svega četiri-pet godina postojanja pravog rukometa u Velikoj Britaniji nismo daleko od velikih reprezentacija, mogu reći da je pred britanskim rukometom svijetla budućnost", rekao je britanski izbornik Jesper Holmris.

Ono što je vidljivo je da reprezentativke Velike Britanije još uvijek rade puno pogrešaka i na ženskom rukometnom turniru su ekipa koja ima najviše izgubljenih lopti. U prosjeku po utakmici rade više od 20 tehničkih pogrešaka što je jako puno i protivnice su to itekako znale kazniti.

Hrvatska u ovaj dvoboj može ući značajno opuštenija nego što je to bilo s ranijim susretima. "Velika Britanija će biti prava prilika da odmorimo one igračice koje su dosad najviše igrale i da priliku pružimo nekima koje su manje bile na terenu", izjavila je Maida Arslanagić nakon pobjede protiv Crne Gore i za očekivati je kako će izbornik Canjuga upravo to i učiniti.

Susret s Velikom Britanijom bi mogao biti prava prilika za odmor za Andreu Penezić, Mirandu Tatari i igračice kod kojih se najviše osjeća umor, a koje će Hrvatskoj izuzetno trebati u nastavku turnira.

Ono što se očekuje od hrvatske reprezentacije u ovom susretu je profesionalno odrađivanje posla, pobjeda uz pravi pristup i to prvenstveno uz doprinos igračica koje su veći dio natjecanja provele na klupi. U ovom susretu nema nekih velikih zahtjeva za upisivanjem pobjede s određenom razlikom jer to Hrvatskoj ne znači ništa, važnije će biti isprobati sve raspoložive igračice, isprobati pojedine taktičke varijante i bezbolno odraditi posljednji susret u skupini.

Nakon Velike Britanije, Hrvatsku očekuje puno ozbiljniji posao, slijedi četvrtfinale koje je po riječima naših reprezentativki "utakmica ove generacije". No, idemo korak po korak, prve su na redu Britanke i to u nedjelju s početkom u 17 sati i 15 minuta.

OI 2012 (Ž) - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Brazil29:26Angola
Crna Gora25:25Rusija
Hrvatska37:14Velika Britanija
1Brazil 5137:122+158
2Hrvatska 5145:115+308
3Rusija 5151:125+267
4Crna Gora 5137:123+145
5Angola 5132:142-102
6Velika Britanija 591:166-750

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

OI 2012 (Ž) - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Brazil29:26Angola
Crna Gora25:25Rusija
Hrvatska37:14Velika Britanija
1Brazil 5137:122+158
2Hrvatska 5145:115+308
3Rusija 5151:125+267
4Crna Gora 5137:123+145
5Angola 5132:142-102
6Velika Britanija 591:166-750

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 10:38
    ostavit mirandu tatari cjelu tekmu na klupi !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 09:02
    Sretno cure-neka nas i Britanke upoznaju
    Obrisan korisnik