Ostali sportovi

Wilbek: "Najbolja igra Hrvatske ikad, naša noćna mora"

Ivana Strahija • nedjelja, 05.08.2012.
Wilbek: "Najbolja igra Hrvatske ikad, naša noćna mora"
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu je protiv Danske ispisala povijest rezultatom 32:21, a danski strateg priznao je da je za njegovu momačad to bila noćna mora.

Ako nije sve uvjerila u svoju odličnu igru pobjedom nad europskim viceprvacima Srbima, Hrvatska je to učinila pobjedom nad europskim prvacima Dancima. Kauboji su danske rukometaše doslovce samljeli i ostavili ih na -11.

Priznanje Hrvatima odao je i cijenjeni rukometni stručnjak Ulrik Wilbek, koji u danskom rukometu uživa status legende zbog svojih uspjeha sa ženskom i mučkom reprezentacijom: "Bila je ovo za nas hrvatska noćna mora. Mislim da nikad nisam vidio Hrvate da igraju toliko dobro."

Naravno, poraz je imao veze i s lošom igrom Danske, ne skriva se Wilbek od kritika: "Ovo mi je najlošija utakmica s tom momčadi. Sve je pošlo krivo, baš smo imali kolektivnu lošu igru. Ujedno, to je moj najteži poraz ikad."

Ipak Wilbek naglašava da je Hrvatska vrijedna velikog respekta: "Prije turnira i prije same utakmice imao sam prema Hrvatskoj respekt, a sad je on još porastao. Moramo biti zahvalni na ovoj lekciji koja nas je spustila na zemlju, pokazala nam da nismo pretplaćeni na zlato."

Wilbek je komentirao i način na kojeg su Hrvati onesposobili dansku zvijezdu, Mikkela Hansena: "Situacija trenutno izgleda uistinu depresivno, no ne zabrinjavam se da će Hansenova ispodprosječna igra biti nastavljena u idućim utakmicama. Ne sjećam se kad je toliko loše igrao."

Ono što najviše zabrinjava danske ljubitelje rukometa jest četrvtfinale, u kojem Danci neće dobiti laganog protivnika: "Najlakši put do polufinala smo propustili, a ako nam poraz nije bio dovoljno ponižavajući, sad imamo pred sobom Švedsku ili Island. Obje te ekipe su jake, ne znam kako će biti."

Novinare je kod njegovog pandana na hrvatskoj klupi najviše interesirala - potpuno mokra majica: "Ma i ja s njima igram", kazao je Slavko Goluža, dok je vratar Mirko Alilović dodao: "On igra s nama, nadam se da će nas nastaviti tako voditi."

Goluža je međutim želio naglasiti: "Ovu pobjedu posvećujem svom sinu, nazvao me prije utakmice i kazao 'Imate šanse za pobjedu'".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 18:12
    samo je wilbek pozurio s izjavom, ipak je za njih u 1/4 finalu svedska ili francuska, a ne island
    Obrisan korisnik
  • Balthazar05.08.2012. u 09:59
    U potpunosti se slažem, niti ja baš nisam vjerovao u Golužu, a sve ovo skupa jako dobro izgleda. Fizički nikad bolje nisu izgledali, priprema svake utakmice izgleda da je vrlo dobra, a i reakcije za vrijeme utakmice su stvarno OK. Samo nek pazi poslije utakmica da se još jednom ne... [više na forumu]
    Balthazar
  • Obrisan korisnik05.08.2012. u 09:13
    cestitke svima nasima, a goluzi jedno veliko ''OPROSTI'' sto ti nismo vjerovali, barem ja... na sp u svedskoj prosle godine po glavi mi se motalo samo ''kakav je ovo izbornik, smjena'', u srbiji je to izgledalo kao ''pa moglo bi bit da ovaj zna sta radi'', a sada mozemo samo reci BRAVO MAJSTORE!!!... [više na forumu]
    Obrisan korisnik