Ostali sportovi

Mađar Berki najbolji na konju s hvataljkama, Zou donio novo zlato Kini

Josip Piršljin • nedjelja, 05.08.2012.
Mađar Berki najbolji na konju s hvataljkama, Zou donio novo zlato Kini
Foto: EPA

Nedjelja je na Olimpijskim igrama ponudila tri finala u gimnastičkim disciplinama. U muškoj konkurenciji zlata su odnijeli Zou na parteru i Berki na konju s hvataljkama, dok je u ženskoj konkurenciji Izbasa pobijedila u preskoku.

Prvo je na rasporedu bilo natjecanje na parteru u kojem je Kinez Zou Kai obranio zlato otprije četiri godine u vlastitoj zemlji. S 15,933 bodova bio je najbolji u North Greenwich Areni, a srebro je odnio Japanac Kohei Uchimura s rezultatom 15,800. Brončanu medalju Rusiji je trećim mjestom donio Denis Ablyazin.

Potom je uslijedila borba u preskoku gdje je Rumunjka Sandra Raluca Izbasa potvrdila odličnu formu i potukla konkurenciju. Izbasa je aktualna europska prvakinja, a iza sebe je ostavila aktualnu svjetsku prvakinju Amerikanku McKaylu Maroney.

Izbasa je do zlatnog odličja došla prosječnim rezultatom od 15,191, a njena najveća konkurentica Maroney zabilježila je 15,083 bodova što joj je bilo dovoljno za srebrenu medalju. Broncu je uzela Ruskinja Maria Paseka.

U posljednjoj gimnastičkoj disciplini dana, sportaši su se nadmetali na konju s hvataljkama. Tu nije bilo velikog iznenađenja pošto je Mađar Krisztian Berki opravdao ulogu favorita koju je stekao kao dvostruki svjetski prvak.

Zlato je odnio rezultatom 16,066 i iza sebe ostavio dvojicu Britanaca. Louis Smith je popravio rezultat iz Pekinga kada je osvojio broncu, u svojoj je zemlji došao do srebra, a na treće mjesto se plasirao sunarodnjak Max Whitlock. Velika Britanija tako nije uspjela doći do prvog gimnastičkog zlata u povijesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 00:30
    mađari skupljuju marljivo medalje
    Obrisan korisnik