Ostali sportovi

Sestre Williams bez konkurencije, novo zlato u obitelji

Vedran Babić • ponedjeljak, 06.08.2012.
Sestre Williams bez konkurencije, novo zlato u obitelji
Foto: EPA

Sestre Venus i Serena Williams osvojile su zlatno olimpijsko odličje u finalu parova pobjedom nad Čehinjama Hlavačkovom i Hradeckom...

Sestre Williams prve su tenisačice u povijeesti koje su osvojile četiri olimpijske medalje. Ovo im je bila treća medalja u parovima, a svaka od njih osvojila je po jedno zlato u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu parova Venus i Serena pobijedile su Andreu Hlavačkovu i Lucie Hradecku 6:4, 6:4.

"Otkada sam se vratila poslije ozljede, svaki put kada sam bila blizu poraza pomislila bih na Olimpijske igre i pronašla način da pobijedim. Ovo je sve što sam željela. Ludo je", rekla je Venus, a Serena dodala:

"U posljednje vrijeme potpuno sam koncentrirana na tenis. Moj život je trening ujutro, trening poslijepodne. I tako u krug. Provodim sve više vremena na terenu. Nemam što izgubiti."

Serena je i najavila da će, ako joj zdravlje to dopusti, nastupiti i u Riju 2016. godine, dok je Venus poručila da njezina sestra i ona još imaju što za reći u svjetskom tenisu.

Brončanu medalju osvojile su Marija Kiriljenko i Nadija Petrova, koje su pobijedile prve nositeljice Liezel Huber i Lisu Raymond.

U finalu mješovitih parova Viktorija Azarenka i Maks Mirnji osvojili su zlato protiv Laure Robson i Andyja Murraya 3:6, 6:3, 10-8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • robinho131007.08.2012. u 22:28
    da su imale jos više želje za rušenjem rekorda i osvajanjem turnira sigurno bi bile najuspješnije tenisačice u povijesti ženskog tenisa..rijetko u kojem sportu viđena dominacija kao kod njih kad su bile maksimalno spremne i željne tenisa
    robinho1310
  • Mithrandir06.08.2012. u 10:17
    Jednostavno fantastićne!!
    Mithrandir