Ostali sportovi

Murray: "Porazi u finalima su me boljeli. Ovo je najveća pobjeda mog života"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 06.08.2012.
Murray: "Porazi u finalima su me boljeli. Ovo je najveća pobjeda mog života"
Foto: EPA

Andy Murray uspio je protiv Rogera Federera osigurati Velikoj Britaniji olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji tenisača. Važnost pobjede, istaknuo je novi vlasnik najsjajnijeg odličja, uopće ne dolazi u pitanje...

Premda nije uspio Britancima donijeti Wimbledon, Andy Murray donio im je zlatnu olimpijsku medalju. U finalu muškog turnira pobijedio je Švicarca Rogera Federera u tri seta. Štoviše, Federeru je prepustio tek sedam gemova.

"U svojoj sam karijeri već gubio neka neizvjesna finala i to me boljelo. Mislim da su olimpijski teniski turniri sve bolji, stoga je ovo najveća pobjeda mog života", poručio je novi olimpijski pobjednik.

"Nikada neću zaboraviti ovo slavlje. Mislim da sada bolje rješavam situacije na terenu, ugodnije se osjećam. Publika mi je pomogla, pogotovo na posljednjim servisima, kada sam se oslonio upravo na njih", dodao je.

Murray je priznao da je na početku meča bilo i nervoze, no to je brzo prošlo: "Cijeli je tjedan bio nevjerojatan, uživao sam. Osjetio sam tremu, ali samo u uvodnim minutama susreta".

Roger Federer: "Poslije pobjede u prvom kolu navrle su mi suze na oči, skoro sam se slomio. No, toliko mi znači olimpijsko natjecanje, a bio sam vrlo blizu poraza. Možda upravo zbog tog pražnjenja nakon prvog kola i polufinala nisam mogao zaigrati najbolje što mogu".

Federer nije djelovao pretjerano razočarano, bez obzira što je ostao bez glavne nagrade: "Mislim da sam napravio najviše što mogu. Murray je u finalu bio osjetno bolji, ali iza mene je sjajan mjesec u kojemu sam osvojio Wimbledon, ponovno postao svjetski igrač broj jedan te uzeo olimpijsko srebro. Nemojte me žaliti, iskreno sam ponosan što sam uzeo ovu medalju".

"Odigrao sam emotivni turnir, mogao sam izgubiti već u prvom kolu od Falle. Isto tako, mogao sam izgubiti od Del Potra. Sretan sam, zaslužio sam svoje srebro", zaključio je Federer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisOlimpijske igre
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2012. u 22:58
    istina je, to su besmislene spekulacije, Federer ne poklanja ni poen a gdje zlato...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 20:25
    Pravi gospon, iako mi je cudljivo i olako prepustio zlatnu medalju... Buducnost ce reci koliko je Murray stvarno dobar a koliko je mozebitno domacin dobio poklon... Priznajem, ovo su u najmanju ruku besmislene spekulacije, ali ipak covjek ne moze da se ne zapita...
    Obrisan korisnik
  • 280406.08.2012. u 10:29
    Federer je u pravom smislu riječi gospodin i sportaš od glave do pete. Svaka mu čast. Čovjek od kojeg bez obzira na godine uvijek nešto možeš naučiti.
    2804
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 09:49
    evo federer ne žalim te
    Obrisan korisnik