Ostali sportovi

Rudić: "Rekao sam Dobudu da ponovi ovakvo izdanje i u četvrtfinalu"

Tomislav Pacak, Borna Rupnik • ponedjeljak, 06.08.2012.
Rudić: "Rekao sam Dobudu da ponovi ovakvo izdanje i u četvrtfinalu"
Foto: FaH

Hrvatski su vaterpolisti nastup u skupini zaključili očekivanom pobjedom nad Kazahstanom, a izbornik Ratko Rudić uspio je u namjeri da odmori igrače...

Nakon sigurnih 12:4 protiv Kazahstana, Ratko Rudić ponudio je svoje dojmove, pri čemu su sve misli već bile usmjerene prema nastupu u četvrtfinalu.

"Htjeli smo odigrati u obrani onako kako inače igramo. Svaka utakmica donosi određena poboljšanja, pa se i na ovakvoj utakmici može nešto povoljno napraviti. Bila je to prava, sportska utakmica, dali smo svim igračima da igraju i da se odmore, sve što smo planirali smo i napravili", izjavio je izbornik hrvatskih vaterpolista za HTV.

"Rekao sam Dobudu da ponovi ovakvo izdanje i u četvrtfinalu, tamo će biti još vrjednije", dodao je.

Potom je najavio nadolazeće izazove, pokušaj da Hrvatska izbori borbu za olimpijske medalje: "Nama je svejedno s kim ćemo igrati, i SAD i Mađarska su vrlo jake reprezentacije. Pripremali smo se s obje momčadi, pobjeđivali smo ih i sigurno imamo jedno samopouzdanje zbog toga. Pripremit ćemo se dobro, nastojat ćemo odigrati svoju pravu utakmicu".

"Mađarska je osvojila Peking, ali poslije nisu imali posebno dobre rezultate. Vratili su neke iskusnije igrače, ali očito se još nisu vratili na onu razinu na kojoj su bili. Ne treba se zavaravati, bilo je primjera gdje su momčadi gubile sve utakmice u kvalifikacijama pa su poslije osvojili turnir. Treba biti oprezan, nikoga ne treba podcjenjivati, ali niti precjenjivati. Utakmica ima veliku psihološku tenziju, mislim da će to biti najvažnije od svega", zaključio je Ratko Rudić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!