Ostali sportovi

Nenad Žugaj nije iskoristio priliku niti u repasažu i ostao je bez borbe za odličje

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.08.2012.
Nenad Žugaj nije iskoristio priliku niti u repasažu i ostao je bez borbe za odličje

Niti drugi brat Žugaj nije uspio pnapraviti značajniji rezultat na Olimpijskim igrama u Londonu. Nakon poraza od egipatskog borca koji je otišao u finale, dobio je priliku u repasažu gdje je poražen od Francuza Noumonvija...

Nakon što je Neven Žugaj u nedjelju zaustavljen u osmini finala u kategoriji do 74 kilograma, u četvrtfinale se dan kasnije nije uspio plasirati niti njegov brat Nenad u kategoriji do 84 kilograma.

Neven je dan ranije poražen od Azerbajdžanca Ahmadova koji je stigao do polufinala i kasnije uzeo brončano odličje.

Niti Nenad nije imao loš ždrijeb, u osmini finala je hrvao protiv egipatskog predstavnika Karama Mohameda Gabera Ebrahima, trofejnog hrvača, ali hrvača s kojim se već susretao i uvijek su to bili tijesni mečevi.

Tijesno je bilo i u ovom dvoboju u kojem su se hrvale tri runde i na kraju je Egipćanin bio uspješniji.

Prva runda je pripala egipatskom borcu koji je uspio odraditi kvalitetan napad u parteru da bi druga runda otišla na Nenadovu stranu nakon što je naš borac vrlo brzo stigao do boda. Velika borba vodila se u trećoj rundi i tu je naš borac bio puno aktivniji, no na kraju je Egipćanin uspio dobrom obranom uzeti taj presudni bod koji mu je donio četvrtfinale.

U četvrtfinalu Ebrahim je hrvao protiv Francuza Melonina Noumonvija koji je u osmini finala svladao Finca Ramija Hietaniemija. Egipćanin je ponovno bio uspješan u tri runde i došao je do polufinala gdje je isto ponovio protiv Poljaka Janikowskog koji je sjajnim tušem u četvrtfinalu svladao predstavnika Kube.

Nenad je tako dobio priliku kroz repasaž doći do brončane medalje, no protiv Francuza nije odradio jednako agresivnu borbu, Francuz se sjajno branio i s obranom došao do pobjede. Inače, Noumonvi je već "tukao" Žugaja na Europskom prvenstvu u Bakuu 2010. godine kada je Nenad završio kao peti. Noumonvi je tu borbu dobio prilično uvjerljivo.

U ovoj borbi u repasažu u prvoj rundi je Žugaj morao ostvariti bodove u parteru, nije uspio okrenuti dugačkog Francuza i izgubio je rundu. U drugoj rundi je krenuo na sve ili ništa, međutim Francuz je u tome vidio svoju šansu i u dva navrata Nenada izgurao sa strunjače i uzeo po bod. Pokušao je Nenad doći do pozicije za bacanje kako bi uzeo dva ili tri boda, ali Francuz se vrhunski obranio i zasluženo otišao u borbu za broncu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2012. u 11:25
    da... govori inače iskusni hrvač
    Obrisan korisnik
  • vlacng06.08.2012. u 19:32
    Na nogama nekakav, na parteru nikakav!
    vlacng
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 19:05
    zaista je zaslužio još jednu priliku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 19:04
    sretno u repesažu - zaslužio je nakon takve hrabre i srćane borbe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 18:38
    Ipak ima priliku u repesažu, nadam se da će je iskoristiti...
    Obrisan korisnik