Ostali sportovi

Pobjeda Fantele i Marenića u osmom plovu, u ukupnom poretku deveti uoči zadnja dva plova

Vedran Babić • ponedjeljak, 06.08.2012.
Pobjeda Fantele i Marenića u osmom plovu, u ukupnom poretku deveti uoči zadnja dva plova

Hrvatska jedriličarska ekspedicija u Weymouthu se polako smanjuje. U ponedjeljak su, osim Tončija Stipanovića, nastupile posade Fantela-Marenić i Kostov-Cupać, a u utorak se na plovilište vraćaju Enia Ninčević i Romana Župan u klasi 470...

Nakon što Ivan Kljaković Gašpić i Tonči Stipanović nisu uspjeli osvojiti medalju, posljednji hrvatski kandidati za takav uspjeh su Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470.

Hrvatski duo poslije ukupno osam plovova drži deveto mjesto sa 61 kaznenim bodom. U sedmom plovu Fantela i Marenić bili su 15., a u osmom prvi. Australci Belcher i Page te Britanci Patience i Bithell odmakli su na prve dvije pozicije, no trećeplasirani Talijani Zandona i Zucchetti i dalje su uhvatljivi (46 kaznenih bodova).

U utorak su na rasporedu deveti i deseti plov, u srijedu dan odmora, a u četvrtak plov za medalje. Hrvati imaju 11 bodova prednosti u odnosu na Izraelce Kligera i Selu koji su na 11. mjestu.

Pavle Kostov i Petar Cupać očekivano nisu uspjeli napraviti senzaciju i u jednom danu napredovati sedam pozicija te na taj način ući u plov za medalje klase 49er. Hrvatska posada okončala je natjecanje na 17. poziciji u konkurenciji 20 posada. U 14. plovu bili su 12., a u 15., posljednjem, 19.

U klasi Laser Radial, u kojoj je Tina Mihelić zauzela 17. mjesto, zlato je otišlo u ruke Kineskinje Lijie Xu ispred Nizozemke Marit Bouwmeester i Belgijke Evi Van Acker. Uoči plova za medalje prve četiri jedriličarke "natiskale" su se unutar dva boda, a na kraju je "izvisila" Irkinja Annalise Murphy.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!