Ostali sportovi

Dva zlata Kinezima, dvije medalje za Raisman

Lovro Štrbinić • utorak, 07.08.2012.
Dva zlata Kinezima, dvije medalje za Raisman
Foto: EPA

U utorak su se u gimnastičkom dijelu igara dijelila četiri kompleta medalja. Kinezi su uzeli dva zlata, iznenadio je Zonderland, a dvije medalje osvojila je Amerikanka Alexandra Raisman.

Prvo natjecanje gimnastičkog programa u North Greenwich Areni donijelo je muško finale na ručama. Kinez Zhe Feng slavio je s ocjenom 15,966. Iza njega smjestio se Nijemac Marcel Nguyen s 15,800, dok je prvu olimpijsku medalju za Francusku u ovoj disciplini donio brončani Hamilton Sabot (15,566).

Na scenu su potom stupile gimnastičarke, a nakon natjecanja na gredi ponovno se svirala kineska himna. Linlin Deng uzela je zlatnu medalju s ocjenom 15,600, ispred sunarodnjakinje Sui Lu (15,500) te Amerikanke Alexandre Raisman koja je nastupila posljednja i za svoju vježbu zaradila ocjenu 14,966. Bilo je to dovoljno za četvrtu poziciju, ali je nakon žalbe ocjena podignuta na 15,066, identično koliko je imala Rumunjka Catalina Ponor. Ipak, zbog bolje ocijenjene izvedbe bronca je pripala američkoj gimnastičarki.

Uslijedilo je finale na preči za gimnastičare, nakon kojeg su najviše razloga za slavlje imali Nizozemci. Njihov predstavnik Epke Zonderland odlično je odradio vježbu, ocijenjen je s 16,533 te je tako pomalo iznenađujuće iza sebe ostavio Nijemca Fabijana Hambuchena (16,400) i branitelja naslova Kineza Kai Zoua (16,366).

Posljednji komplet medalja bio je rezerviran za natjecateljice na parteru. Ponovno je Alexandra Raisman s ocjenom 15,600 bila ispred Cataline Ponor (15,200), ali ovaj put su obje uzele medalju. Amerikanka je bila zlatna, Rumunjka srebrna, dok je bronca pripala jučerašnjoj osvajačici zlata Aliji Mustafinoj (14,900), zbog bolje izvedbe od jednako ocijenjene Vanesse Ferrari.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2012. u 19:37
    čuj ovog. zonderland iznenađujuće?? čovjek em inače ima najzahtjevnije vježbe na preči, a danas je imao jednu od najvećih startnih ocjena u povijesti preče
    Obrisan korisnik