Ostali sportovi

Horvat zapeo u kvalifikacijama skoka s motkom

Tomislav Pacak • srijeda, 08.08.2012.
Horvat zapeo u kvalifikacijama skoka s motkom

U svom prvom, ali vjerujemo ne i jedinom nastupu na olimpijskim igrama, Ivan Horvat nije se uspio kvalificirati u finale skoka s motkom nakon što je u kvalifikacijama zapeo na visini od 5,50 metara...

Horvat je skrenuo pozornost na sebe kada je prošlog mjeseca na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni osvojio srebrnu medalju s preskočenih 5,55m, a mjesec prije toga je u Varaždinu zabilježio najbolji rezultat karijere (5,60m).

18-godišnjak, stoga, može žaliti što u Londonu nije uspio doći do takve visine jer bi mu bilo dovoljno za finale. Iz prvog je pokušaja preskočio 5,20, iz drugog 5,35, a preko 5,50 ovoga puta nije išlo, što mu je bilo dovoljno za 11. mjesto u prvoj skupini i ukupno 20. u kvalifikacijama među 32 atletičara. U finale se plasiralo 14 atletičara umjesto predviđenih 12, jer su deveto mjesto s preskočenih 5,50 iz prvog pokušaja podijelila šestorica natjecatelja.

Do kvalifikacijske norme od 5,70 nije se ni došlo s obzirom na rasplet zbivanja, a kao najbolji su se u finale plasirali Nijemac Raphael Holzdeppe i Francuz Renaud Lavillenie s preskočenih 5,65 metara.

Skok s motkom, kvalifikacije:

...20. Ivan Horvat (Hrvatska), 5,35 m.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 18:21
    Bravo za dečka.Velika stvar što je napravijo rezultat za London,a još više raduje i to što je njegov osobni rekord bio dovoljan za veliko olimpijsko finale.Prilikom intervjua mogl se uočiti da se radi o izuzetnoj stabilnoj i psihički jakoj osobi a to je znak da će mo u budućnosti imati izvrsnog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • interreg08.08.2012. u 15:11
    Za motkasa je jako mlad. 18 godina, glavu gore bit ce jos prilika! samo dalje marljivi i bit ce jos reszultata.
    interreg