Ostali sportovi

Enia Ninčević i Romana Župan lošim posljednjim danom izgubile šansu za plov za medalje

Vedran Babić • srijeda, 08.08.2012.
Enia Ninčević i Romana Župan lošim posljednjim danom izgubile šansu za plov za medalje

Hrvatske jedriličarke Enia Ninčević i Romana Župan nisu uspjele izboriti plov za medalje u klasi 470. Iako su im šanse za ostvarenje tog cilja bile vrlo tanke uoči posljednja dva plova, one su ipak postojale, no Hrvatice nisu imale svoj dan i završavaju svoj olimpijski nastup...

Enia Ninčević i Romana Župan u posljednji dan uoči plova za medalje ušle su s 15. pozicije ukupnog poretka i s 13 kaznenih bodova zaostatka za desetim mjestom. Šanse za plov za medalje su postojale, no za to je Hrvaticama trebao odličan dan. On se nije dogodio.

U prvom plovu dana, ukupno devetom, Ninčević i Župan zauzele su pretposljednje, 19. mjesto, a u posljednjem plovu 14. mjesto. U konačnom poretku to im je bilo dovoljno za 17. mjesto u konkurenciji 20 posada.

Svoj najbolji plov Hrvatice su imale odmah na startu natjecanja (4.), a osim njega još su jednom bili među deset najboljih (8.). Na svih osam preostalih plovova bile su rangirane izvan deset.

U plovu za medalje moglo bi biti velikih uzbuđenja. U borbi za zlato su Novozelanđanke Rechichi i Stowell te Britanke Mills i Clark, koje imaju po 33 kaznena boda, dok su u igri za broncu glavne favoritkinje Nizozemke Westerhof i Berkhout (52) i Francuskinje Lecointre i Geron (55).

Hrvatska jedriličarska "ekspedicija" u Weymouthu spala je samo na Šimu Fantelu i Igora Marenića, koji u četvrtak jedre plov za medalje, ali su izvan konkurencije za osvajanje bronce.


Klasa 49er, konačni poredak:
1. Outteridge/Jensen (Australija)
2. Burling/Tuke (Novi Zeland)
3. Norregaard/Lang (Danska)
...
17. Kostov/Cupać (Hrvatska)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!