Ostali sportovi

Perković: "Cilj za 2013. je svjetsko zlato"

Ante Zovko • četvrtak, 09.08.2012.
Perković: "Cilj za 2013. je svjetsko zlato"
Foto: FaH

Zagrebačka Dubrava dočekala je "svoju" Sandru Perković, osvajačicu olimpijske zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, koja je odmah objavila svoje nove ambicije.

Prvi dio dočeka u Zagrebu bio je u Zračnoj luci Pleso. Sandra Perković, zlatna u bacanju diska, ondje se zahvalila odgovornima za uvjete koje su joj osigurali.

"Došli smo u London, pokazali tko smo i što smo, te osvojili zlato. Hvala Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom atletskom savezu, mojem klubu Dinamo Zrinjevac i gradu Zagrebu s gradonačelnikom Milanom Bandićem bez kojeg ovo ne bi bilo moguće."

Prošle godine Perković nije mogla nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Daeguu zbog suspenzije zbog pozitivnog rezultata dopinškog testa. Zato je najavila:

"Jedino što mi preostaje je svjetsko zlato koje sam prošle godine izgubila. To mi je cilj za 2013. godinu."

Njezin trener Ivan Ivančić istaknuo je Sandrino postignuće: "Ova medalja Sandri i meni nije neočekivana. Čestitam, sada i javno, Sandri na superiorno osvojenom zlatu. Bacila je disk duže nego što su jučer bacili dečki, a to je rijetkost. Budemo li radili u miru i dobrim uvjetima, obećavam da ova medalja neće biti zadnja."

Prisjetio se Ivančić riječi boksačkog šampiona Mate Parlova, koji je i sam osvojio olimpijsko zlato: "Rekao mi je, 'Moraš napraviti jednog sportaša koji će osvojiti sve kao što sam ja.' Evo, Sandra je sada osvojila sve."

U Dubravi je prvoj hrvatskoj osvajačici zlatne olimpijske medalje na Ljetnim igrama od samostalnosti upriličen prigodni doček:

"Hvala vam svima na ovako lijepom dočeku. U Dubravi su moji najbolji i najiskreniji navijači", rekla je Sandra pred okupljenima. "Rođena sam u Dubravi, tamo sam i odrasla. Po mojem karakteru se vidi da sam Dubravašica. Uopće nemam srama i imam samopouzdanja. Cure iz Dubrave su malo žešće", nasmijala je Perković prisutne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2012. u 13:49
    Kao koji dečki?
    Obrisan korisnik
  • nido09.08.2012. u 12:34
    Bravo generacijo, samo pobijedi nas balkanski mentalitet i nastavi bez opustanja nego kao da jos nista nisi osvojila...zestoko s treninzima i s pravim profesionalizmom. Nije mala stvar bacati disk kao i decki...
    nido